Zorgtoeslag

Zorgtoeslag ontvang je van de overheid als je een laag inkomen hebt om de kosten van je zorgverzekering te dekken. Je krijgt niet automatisch zorgtoeslag: je zult het zelf aan moeten vragen. Weet je niet zeker of je recht hebt op zorgtoeslag? Dan loont het zeker om verder te lezen. Direct het maximale bedrag zorgtoeslag aanvragen? Klik dan hier!

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zorgtoeslag voorwaarden

Voordat je zorgtoeslag kan aanvragen moet je aan een aantal eisen voldoen. De voorwaarden zijn onder andere:

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn
  • Je moet een Nederlandse zorgverzekering hebben
  • Je mag niet te veel verdienen of te veel vermogen bezitten
  • Je moet de Nederlandse nationaliteit of een verlijfsvergunning hebben

Zorgtoeslag aanvragen

Wil je zorgtoeslag aanvragen maar weet je niet hoe dat moet? Het is eigenlijk vrij simpel om zorgtoeslag aan te vragen. Je kunt op de site van de Belastingdienst onder het kopje “zorgtoeslag” alle info vinden, maar in feite is het een kwestie van enkele klikken. Zorg wel dat je je DigID bij de had hebt: voor het aanvragen van je zorgtoeslag zul je eerst moeten inloggen in je persoonlijke omgeving. Meer weten over het aanvragen van zorgtoeslag? Lees dan verder hoe je zorgtoeslag moet aanvragen.

Zorgtoeslag berekenen

Als je al weet dat je recht hebt op zorgtoeslag dan kun je berekenen hoe veel zorgtoeslag je maximaal kunt ontvangen. Als je wilt kan je dat zelf doen, bijvoorbeeld door bij de Belastingdienst een zogenaamde “proefberekenning zorgtoeslag” te laten doen. Als je daar geen zin in hebt, dan kan het ook direct op onze speciale pagina over zorgtoeslag berekenen. Als je toch al weet dat je recht hebt op zorgtoeslag en je wilt gewoon direct het meeste ontvangen, klik dan hier!

Ontvang je zorgtoeslag? Vraag ook huurtoeslag aan of vraag je loonheffing terug!

Als je al zorgtoeslag ontvangt dan is de kans groot dat je op nog meer zaken recht hebt, zoals huurtoeslag of het terugvragen van loonheffing. Het kost maar enkele minuten, maar het kan je honderden euro’s schelen. Neem dus snel een kijkje op onze pagina’s over huurtoeslag en loonheffing terugvragen.

Zorgverzekering vergelijken