Veel Nederlanders ontvangen zorgtoeslag: een aanvulling van de overheid om je zorgverzekering te betalen. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat je recht op zorgtoeslag aan een aantal eisen is gebonden en dat je recht ook kan komen te vervallen. Als dat gebeurd, is het maar beter om je zorgtoeslag zo snel mogelijk stop te zetten. Wil je zorgtoeslag direct stopzetten? Klik dan hier!
[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Waarom moet je je zorgtoeslag stopzetten?
Als je je recht op zorgtoeslag verliest dan kan het voorkomen dat je nog steeds zorgtoeslag blijft ontvangen. De Belastingdienst zet niet vanzelf de zorgtoeslag stop! Daardoor kan het gebeuren dat je halverwege het jaar je recht op zorgtoeslag verliest (omdat je meer gaat verdienen, of gaat samenwonen bijvoorbeeld) maar dat je nog wel gewoon zorgtoeslag krijgt. Die “te veel ontvangen” zorgtoeslag moet je dan mét rente terugbetalen in het jaar erop. Het is dus het beste om zelf je zorgtoeslag stop te zetten.
Zorgtoeslag stopzetten: wanneer?
Wanneer verlies je nou het recht op zorgtoeslag en moet je je zorgtoeslag stopzetten? We hebben speciaal voor jou hieronder een overzicht gemaakt van alle situaties die ertoe kunnen leiden dat je je recht op zorgtoeslag verliest:
- Je inkomen veranderd: als je meer gaat verdienen (je krijgt een (nieuwe) baan of promotie) dan kan het zijn dat je boven de inkomensgrens komt. Voor 2015 is die grens €26.316 per jaar.
- Je gaat samenwonen of trouwt: als je een toeslagpartner krijgt dan wordt de financiële situatie van jullie beiden in overweging genomen om te bepalen of je recht hebt op zorgtoeslag. Heb je een (toeslag)partner? Dan is de inkomensgrens voor jullie in 2015 €32.655.
- Je gaat in militaire dienst: zodra je in dienst gaat moet je je zorgtoeslag stopzetten.
- Je wordt gedetineerd: als je de gevangenis in zou gaan dan vervalt je recht op zorgtoeslag
- Je bent gemoedsbezwaard: zet dan zelf je zorgtoeslag stop.
Hoe kan ik mijn zorgtoeslag stopzetten?
Via de website van de belastingdienst kun je vrij eenvoudig je zorgtoeslag stopzetten. Ook via de “mijn toeslagen” app van de Belastingdienst kun je gemakkelijk aangeven of je zorgtoeslag wilt ontvangen of niet. En als je het jezelf echt makkelijk wilt maken, dan kun je hier klikken: dan wordt de toeslag voor jou stopgezet.