Zorgtoeslag aanvragen: hoe werkt dat?

Vanaf 18 jaar kun je aanspraak maken op zorgtoeslag, zowel voor alleenstaanden als paren. Maar er is wel sprake van een bepaalde inkomens- en vermogensgrens. Als je niet weet of je recht hebt op zorgtoeslag dan kun je je zorgtoeslag berekenen. Als je recht hebt op zorgtoeslag dan krijg je die niet automatisch. Je kunt deze aanvragen bij de Belastingdienst.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zorgtoeslag aanvragen

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?

Je kunt zorgtoeslag aanvragen via de “mijn toeslagen” site van de Belastingdienst. Hierop moet je inloggen met je DigID: zorg dat je deze bij de hand hebt. Aanvragen van zorgtoeslag kan ook schriftelijk: je moet dan eerst het formulier aanvragen via de site van de belastingdienst of via de telefoon. Als je direct het maximale bedrag wilt ontvangen, dan kun je het beste hier klikken. Je kunt eenvoudig je zorgtoeslag aanvragen en krijgt vanzelf het meeste voordeel.

Welke eisen zijn er voor zorgtoeslag?

Niet iedereen kan zomaar zorgtoeslag aanvragen: hiervoor gelden specifieke eisen. Als je zeker wilt weten of je aan alle eisen voldoet kun je het beste een “proefberekening zorgtoeslag” doen bij de Belastingdienst. Factoren zijn onder andere:

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn
  • Je moet een Nederlandse zorgverzekering hebben
  • Je mag niet te veel verdienen of te veel vermogen bezitten
  • Je moet de Nederlandse nationaliteit of een verlijfsvergunning hebben

Zelfs als je niet zeker weet of je recht hebt op zorgtoeslag kan het nuttig zijn om het aan te vragen. Want je kunt in enkele minuten honderden euro’s verdienen!

Zorgverzekering vergelijken