Wat is loonheffingskorting?

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Hoe werkt loonheffingskorting?

Als je werkt, heb je recht op korting op je belasting. Je vraagt deze korting aan bij je werkgever of uitkeringsinstantie. Hij betaalt dan minder belasting, en jij krijgt daardoor meer loon. Er zijn verschillende soorten heffingskortingen:

  • Algemene heffingskorting – een korting € 1.987 (2011) per jaar, wordt omgerekend naar het loontijdvak; iedere belastingplichtige heeft recht op de korting voor zover de loonheffing bij de betreffende uitbetaling toereikend is om deze erop toe te passen.
  • Arbeidskorting – voor werknemers die loon uit tegenwoordige arbeid genieten. Bij meerdere werkgevers kiest de belastingplichtige er maximaal één die deze en de algemene heffingskorting toepast.
  • Ouderenkorting – iemand van 65 jaar of ouder met een jaarloon van niet meer dan € 34 857 heeft recht op een korting van € 739 (2011).
  • Alleenstaande ouderenkorting – een alleenstaande van 65 jaar of ouder heeft recht op een aanvullende ouderenkorting van € 421 (2011).

 


 

Reken binnen 5 minuten uit hoeveel loonheffing je kunt terugvragen van de Belastingdienst.

 

Wanneer je loonheffing kunt terugvragen, kun je ons direct de loonheffingsaangifte laten regelen. Heb je een jaaropgave of loonstrook bij de hand? Dan kun je direct beginnen!

Wil jij snel geld verdienen? De gemiddelde teruggave van loonheffing voor jongeren via Hoeveelkrijgjij.nl is meer dan € 270,-.

Bereken hoeveel je kunt terugkrijgen

 


 

Loonheffingskorting berekenen voor jongeren en studenten

 

Loonheffingskorting berekenen: meer info

Op deze site kun je ontzettend veel aanvullende informatie vinden over loonheffing terugvragen. Hoewel nu alles digitaal gaat, gebruikte je vroeger het T Biljet of T Formulier. Je kunt aan je ouders vragen of ze nog zo’n formulier hebben, maar veel heb je er niet aan: de Belastingdienst accepteert alleen digitale aangiftes. Als je nog meer info wilt over loonheffing, dan is het aan te raden om de site van de Belastingdienst te bezoeken of gewoon de Belastingtelefoon te bellen. Zij helpen je direct met alle vragen!