Uitstel belastingaangifte is ieder jaar weer een populair onderwerp. Jaarlijks lopen miljoenen mensen vast op hun belastingaangifte. Het uitstellen van de belastingaangifte lijkt een eenvoudige oplossing. Toch is het niet zo eenvoudig als u zal denken. U heeft vaak de hulp van een belasting consultant nodig om een uitstel belastingaangifte echt toegewezen te krijgen. Als u een uitstel belastingaangifte aanvraagt dan heeft de belastingdienst nog drie weken de tijd om in beroep te gaan. Als de belastingdienst bepaald dat je uitstel is goedgekeurd dan krijg je een nieuw termijn om u belastingaangifte te doen. Het kan ook voorkomen dat uw uitstel belastingaangifte wordt afgewezen. In deze situatie krijgt u een herinnering om zo snel mogelijk uw belastingaangifte in te dienen. Als u niet op tijd uw aangifte indient dan krijgt u een flinke boete. Het is dus niet zo eenvoudig om uitstel belastingaangifte zelf aan te vragen. Toch kan het wel zo zijn voordelen hebben als u uitstel belastingaangifte krijgt toegewezen. U kunt zo langer over uw aangifte doen en u heeft extra tijd om alles voor uw belastingaangifte te regelen.

Het regelen van een uitstel belastingaangifte

Het regelen van een uitstel belastingaangifte kan u zelf doen of via een belastingconsultent. Vroeger was het vrij eenvoudig om een uitstel te krijgen. Bijna iedereen kon zelf uitstel aanvragen. Tegenwoordig is het een stuk lastiger om uitstel belastingaangifte aan te vragen. Zo moet er een goede reden zijn waarom de belasting niet kon worden ingediend. Als de reden niet goed genoeg is dan ziet de belastingdienst dit als aangifteverzuim. Aangifteverzuim wordt hard aangepakt en een boete kan al snel oplopen tot driehonderd euro.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Uitstel belastingaangifte bij het te laat indienen van de belastingaangifte

Het kan voorkomen dat u het even helemaal ontschoten was. Ondanks de herinnering op de televisie kan het u even ontschoten zijn. U wilt natuurlijk niet voor een boete komen te staan dus vraagt u uitstel belastingaangifte aan. In de praktijk lijkt dit simpel, maar in theorie is het onmogelijk. Als u te laat bent met het indienen dan kunt u niet meer om uitstel belastingaangifte vragen. Het is aan u om zo snel mogelijk als nog uw aangifte in te dienen. Als het om de eerste keer gaat dan kunt u eventueel een herinnering ontvangen. Hierin staat dat u binnen een bepaald termijn als nog uw belastingaangifte moet indienen. Het is slim om dit al voor de brief te regelen. Als u het niet binnen dit termijn doet dan ontvangt u officieel een boete voor belastingverzuim.

Bewijzen voor een geldig uitstel belastingaangifte

De eerste keer zal de belastingdienst nog coulant zijn, maar de tweede keer kunt u direct een boete verwachten. Het is dus nodig om te bewijzen dat u een geldige reden heeft om uw belasting uit te stellen. Als er geen geldige reden is dan krijgt u misschien al direct een boete. Hulp inschakelen voor een uitstel belastingaangifte is dan nog niet eens zo gek. Een boete kan soms flink oplopen dus deze wilt u zo veel mogelijk voorkomen. Naast een boete kan het namelijk zo zijn dat de belastingdienst uw aangifte gaat schatten. De schatting komt vaak een stuk hoger uit dan de werkelijkheid. Zo bent u ineens een heel stuk meer geld kwijt dan ervoor. Misschien kreegt u eerst nog geld terug en nu moet u ineens gaan betalen. Zorg dus altijd voor een bewijs dat u geldig uitstel belastingaangifte aanvraagt. Alleen zo bent u erop tijd bij en weet u zeker dat er geen onverwachte verassingen om de hoek staan te wachten.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Voordeel van toekenning uitstel belastingaangifte

Uiteraard heeft het een voordeel om een uitstel belastingaangifte aan te vragen. Het grootste voordeel is dat u geen boete ontvangt mits u het voor de inleverdatum aanvraagt. Een boete voor belastingverzuim is minimaal driehonderd euro en kan oplopen tot een paar duizend euro. Dit is exclusief de rente die de belastingdienst voor het belastingverzuim berekend. Als u op tijd uitstel belastingaangifte aanvraagt dan heeft dit natuurlijk een groot voordeel. U loopt een boete mis en u kunt ontspannen en rustig de gegevens opzoeken voor uw belastingaangifte. U krijgt als het ware meer tijd om uw belastingaangifte in orde te maken. Meer tijd is gewoon vaak nodig vanwege bepaalde omstandigheden. Misschien mist uw belastingconsultant een aantal gegevens om uw belastingaangifte in orde te maken. In een dergelijke situatie is het aanvragen van uitstel belastingaangifte erg belangrijk. U krijgt zo wat meer tijd om de gegevens bij elkaar te zoeken. Dit is helemaal belangrijk als u bepaalde zaken van instanties nodig heeft. Instanties reageren vaak niet binnen 24 uur en zo krijgt u extra tijd om als nog de juiste gegevens in te vullen.

Automatisch uitstel belastingaangifte

Als het de eerste keer is dat u een uitstel belastingaangifte nodig heeft dan kunt u het risico van automatisch uitstel belastingaangifte nemen. Bij de eerste keer stuurt de belastingdienst niet meteen een boete. Ze sturen een herinnering waarin een nieuw termijn voor uw aangifte wordt gegeven. Als u vervolgens opnieuw te laat bent dan krijgt u een forse boete. Mocht het de tweede keer zijn dan kunt u automatisch uitstel vergeten. De belastingdienst is niet zo coulant en geeft meestal direct een boete. Toch is het wel afhankelijk van de belastinginspecteur. Sommige zien het door de vingers en sturen nog eenmaal een herinnering voor uw belastingaangifte. Als u geen risico wilt lopen dan kunt u beter even netjes uitstel belastingaangifte aanvragen.