Het kan soms mogelijk zijn dat u het niet gaat redden om op tijd uw belasting in te dienen. U kunt dan een uitstel belasting aanvragen. U krijgt zo meer tijd om uw belasting op te stellen en in te dienen. Het voordeel hiervan is dat u geen boete krijgt voor het te laat indienen van uw belasting. Als u belasting indient dan kan de boete fors oplopen. U wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en met uitstel belasting is dit haalbaar. Vaak heeft u hier wel een reden voor nodig. Binnen drie weken krijgt u vervolgens bericht of uw uitstel is goedgekeurd of dat u als nog uw belasting moet indienen. Maar wat zijn de voordelen van uitstel belasting?

Langer de tijd om uw aangifte bij elkaar te krijgen

Een groot voordeel is dat u langer de tijd heeft om uw aangifte bij elkaar te krijgen. De meeste mensen worden net aan de aangifte herinnerd zodra de brief op de deurmat land. Ze zijn op dat moment eigenlijk net te laat vooral als ze hun papieren niet netjes bij elkaar gebundeld hebben. Door een druk werkschema lukt het niet helemaal om alles op tijd bij elkaar te krijgen. Er ontstaat een hoop stress en uiteindelijk kan er zelfs een hoge boete op de deurmat belanden. U wilt dit natuurlijk allemaal niet en daarom is het belangrijk om uitstel belasting aan te vragen. U krijgt zo eindelijk weer een beetje ademruimte en u kunt ontspannen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Uitstel van betaling

De hoogte van het bedrag dat u aan de belasting moet betalen kan aardig oplopen. Als u belasting aangifte doet dan kan het zijn dat u veel geld moet betalen. Helaas kunt u hier helemaal niets aan veranderen, maar misschien heeft u wat meer tijd nodig om uw rekeningen te betalen. U kunt dan het belastinggeld bij elkaar sparen. Met een uitstel belasting kunt u ineens meer tijd krijgen om niet alleen uw belasting in te dienen, maar ook om het bedrag bij elkaar te krijgen. Dit bespaart u veel tijd om het geld bij elkaar te krijgen en de betaling te voldoen.

Geen uitstel bij te laat belasting indienen.

Ondanks dat iedereen bijna weet dat u belasting op tijd moet indienen zijn er altijd mensen die denken ik doe het wat later. Als ze vervolgens te horen krijgen dat ze een boete krijgen dan willen ze als nog een uitstel belasting aanvragen. Helaas werkt het zo bij de belasting niet en dient u toch echt een boete te betalen. U kunt namelijk geen uitstel aanvragen bij het te laat indienen van uw belasting. Zorg er dus voor dat u op tijd uitstel aanvraagt of laat aanvragen. Als u deze mogelijkheid niet heeft dan moet u er alles aan doen om de belasting op tijd in te dienen. Zodat u absoluut geen boete krijgt. De boete kan namelijk enorm hoog oplopen in de papieren. Dit is natuurlijk zonde van uw geld. Probeer dus altijd op tijd uitstel aan te vragen of uw belasting in te dienen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Ondernemers hebben met nog veel meer belasting te maken dan consumenten. Zo is er vaak een periodieke belasting die moet worden uitgezocht en betaald. Dit is de omzetbelasting die iedere maand, kwartaal of jaar kan terugkeren. De meeste ondernemers zijn hiermee bekend, maar beginnende ondernemers schrikken vaak van de boete bij het te laat indienen. Ze zijn niet bekend dat ze omzetbelasting moeten indienen als ze niets hebben omgezet. Ondanks dat u een maand of kwartaal niets gedaan heeft bent u verplicht om de omzetbelasting in te dienen. Als u hier te laat achter komt dan kan een uitstel belasting u wat rust geven. U krijgt dan langer de tijd om uw omzetbelasting uit te zoeken. Als u hier zelf geen tijd voor heeft dan kunt u dit laten uitvoeren door een boekhouder. Een boekhouder zal iedere maand of kwartaal de belasting indienen en desnoods uitstel belasting aanvragen.

Uitstel belasting bij teruggave

Het kan voorkomen dat u uitstel belasting heeft aangevraagd, maar uiteindelijk bleek dat u geld zou terug ontvangen van de belastingdienst. U kunt nu natuurlijk denken dat het zonde is van het geld dat u heeft misgelopen. Toch is niets minder waar want uitstel belasting bij teruggave betekend dat u het geld van de belasting met heffingsrente terug krijgt. U ontvangt dus het bedrag van de belastingdienst met een leuke bonusrente. Zo heeft u een leuk extraatje verdient aan uw uitstel belasting bij teruggave. Nog een leuk voordeel dus om uw belasting te laten uitstellen als u geld terug krijgt. De heffingsrente is terug te vinden op de website van de belastingdienst. De rente verschilt per kwartaal en jaar.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Uitstel belasting laten regelen voor een belastingconsultant

Als u uitstel belasting aanvraagt dan wordt dit meestal geregeld door een belastingconsultant. Vaak moet er een reden voor zijn of de belastingconsultant heeft het zelf te druk om alle aangiftes te regelen. Als de consultant zelf te druk is dan kan hij besluiten om uitstel belasting aan te vragen. Dit is toegestaan als dit samen met u wordt overlegd. U moet dus altijd op de hoogte zijn van uw uitstel belasting. Als u niet op de hoogte bent dan mag de belastingconsultant nooit uitstel belasting aanvragen. Eventueel kan de consultant u uitleggen wat de voordelen van een uitstel belasting zijn. Maar de consultant kan u ook uitleggen waarom hij het niet gaat redden om uw belasting op tijd in te dienen. Informeer hier altijd naar als u een uitstel belasting binnen krijgt.