Het kan voorkomen dat u in het buitenland woont en u aan Nederland belasting moet betalen. Dit wordt met een duur woord buitenlands belastingplichtig genoemd. Als u buitenlands belastingplichtig bent dan valt u waarschijnlijk onder de Nederlandse inkomstenbelasting. Dit wil zeggen dat u wel woont in het buitenland, maar dat u nog gewoon een inkomen heeft uit Nederland. Over het inkomen dat u uit Nederland ontvangt dient u nog gewoon Nederlandse belasting te betalen. Hiervoor gelden dezelfde regels als bij het betalen van inkomstenbelasting in Nederland. Als u te laat bent met het betalen van uw Nederlandse inkomstenbelasting dan krijgt u net als daarvoor een boete. Deze boete kan fors oplopen. Mocht u het niet redden om de belasting op tijd te betalen dan kunt u kiezen voor een uitstel belasting buitenlandse belastingplichtig.

Uitstel belasting buitenlandse belastingplichtig vanwege buitenlandse verdragen

Als u voor het eerst in het buitenland gaat wonen dan is het betalen van Nederlandse belasting helemaal nieuw. U weet wel hoe de regels gelden van Nederlandse inkomstenbelasting, maar u weet niet hoe het in het buitenland zit. In principe gelden in het buitenland dezelfde regels als in Nederland. U betaald over het inkomen dat u in Nederland verdient heeft u gewone buitenlands belastingplichtig gedeelte. Maar het kan voorkomen dat u vanwege verdragen bepaalde belastingen niet hoeft te betalen. Zo is er bijvoorbeeld een verdrag met België, Zwitserland en Frankrijk. De inhoud is per verdrag anders, waardoor het een heel karwei kan zijn om dit uit te zoeken. Als u hiervoor meer tijd nodig heeft omdat u net verhuist bent dan kunt u uitstel belasting buitenlands belastingplichtig aanvragen. U krijgt zo meer tijd om uit te zoeken welke belasting u wel en niet moet betalen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Voorkom een boete met uitstel belasting buitenlands belastingplichtig

De belangrijkste reden waarom u een uitstel belasting buitenlands belastingplichtig indient heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat u een boete wilt voorkomen. Als u de aangifte inkomstenbelasting voor uw Nederlandse gedeelte te laat indient dan loopt u hier al heel snel tegenaan. De boete is niet mals en kan aardig hoog oplopen. Naast de boete moet u ook nog eens rente betalen over het bedrag dat u oorspronkelijk had moeten betalen. Het is dus belangrijk om uw voordeel uit een uitstel belasting buitenlands belastingplichtig te halen.

Voordeel van extra tijd

Belasting buitenlands belastingplichtig blijft een lastig onderwerp. Vaak heeft u zelf de kennis er niet van in huis en heeft u geen idee hoe u dit het beste kan regelen. Het lijkt namelijk op de gewone Nederlandse belasting, maar dit is het niet. Per land zijn er misschien belastingverdragen getekend. Dit betekend dat u soms wel belasting en soms niet belasting hoeft te betalen over uw Nederlandse inkomsten. Het uitzoeken van deze gegevens kan veel tijd kosten. Met een uitstel belasting buitenlands belastingplichtig krijgt u de extra tijd die u nodig heeft. U kunt zo op uw gemak uitzoeken welke belastingen u wel en niet hoeft te betalen. Uiteindelijk kunt u een juiste belasting buitenlands belastingplichtig indienen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Belastingconsultant

Als u in het buitenland woont dan kunt u eventueel opzoek gaan naar een belastingconsultant met kennis van het Nederlandse belastingstelsel. Vaak zijn er belastingconsultanten in de buurt van het grensgebied met kennis over het buitenlandse stelsel. Met een beetje Google werk kunt u met wat geluk een belastingconsultant vinden die kan regelen dat uw aangifte op tijd binnen is. Naast het regelen van uw belasting aangifte zonder boete kan een belastingconsultant uitstel belasting buitenlandse belastingplichtig aanvragen. Het zelf regelen van een uitstel kan lastig zijn en wordt lang niet altijd goedgekeurd. Door dit te regelen met een ervaren specialist kunt u ervoor zorgen dat uw uitstel belasting buitenlandse belastingplichtig geregeld wordt.

Online aangifte belasting buitenlands belastingplichtig

Als u in het buitenland woont dan is het lastig om even naar Nederland te gaan om een formulier op te halen. Gelukkig is het mogelijk om online aangifte belasting buitenlands belastingplichtig in te dienen. U kunt hier vaak dezelfde gegevens voor gebruiken als in Nederland. U hoeft dus niet terug te komen naar Nederland voor uw aangifte. Als u vragen heeft over uw aangifte dan kunt u gewoon de Nederlandse belastingtelefoon bellen. Als u echt goede hulp wilt bij uw aangifte dan raden wij u aan om een belastingconsultant in de arm te nemen. Een consultant kan u advies geven over uw aangifte en eventueel uw vragen beantwoorden. Terwijl u zelf maanden bezig was met uw belastingaangifte kan een consultant het zo voor u regelen. Het is wel belangrijk dat u een belastingconsultant in uw eigen land zoekt. De belastingconsultant heeft zo kennis van de belastingregels en verdragen in uw eigen land. Daarbij is het belangrijk om een consultant uit te kiezen met kennis van de Nederlandse wetgeving. Met deze kennis kan de consultant zowel het Nederlandse deel als uw buitenlandse deel invullen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Voorkom het dubbel betalen van belasting

Met het betalen van belasting buitenlands belastingplichtig loopt u het risico op het dubbel betalen van belasting. Door bepaalde bedragen is het niet nodig om voor bepaalde dingen dubbel belasting te betalen. Een consultant kan u uitleggen welke belasting u wel of niet moet betalen. Naast de betaling van de belasting kan een consultant uitstel belasting buitenlands belastingplichtig voor u regelen. Door dit te regelen heeft u langer de tijd om achter de regelgeving van buitenlandse belasting te komen. Zo bent u uiteindelijk nog op tijd met het betalen van uw belasting.