Ieder jaar opnieuw kijken mensen er weer flink tegenop. Het indienen van belasting zou in theorie zo eenvoudig moeten zijn. Toch blijkt het in de praktijk aardig lastig te zijn om belasting in te dienen. U kunt soms avonden achter elkaar bezig zijn met het uitzoeken van uw administratie en het uiteindelijk indienen van uw belasting. Toch kan het voorkomen dat u het niet gaat redden. Als u het niet gaat redden dan kunt u eventueel uitstel aanvragen belasting. Met uitstel aanvragen belasting krijgt u van de belastingdienst extra tijd om uw belasting in te vullen. Helaas werkt het niet zo dat dit een reden mag zijn om uw belasting in te leveren. Tegenwoordig heeft u een goede reden nodig voor een uitstel aanvragen belasting. Als u een goede reden heeft dan kan het verschillende voordelen hebben.

Vraag op tijd uw uitstel aan

Voor het te laat indienen van een belastingaangifte is helaas geen oplossing. U bent gewoon te laat en u kunt geen uitstel meer aanvragen. Als u te laat bent dan is het belangrijk om als nog zo snel mogelijk een belastingaangifte in te dienen. U kunt erop rekenen dat u een boete ontvangt. Maar als u vervolgens nog later bent met indienen dan wordt er ook rente berekend. Vooral als u belasting moet betalen kan dit bedrag flink oplopen. Uitstel aanvragen belasting dient dus vrij snel geregeld te worden als u hier nog gebruik van wilt maken. Als u het uitstel heeft aangevraagd dan betekend dit niet dat u deze krijgt toegewezen. De belastingdienst heeft drie weken de tijd om een uitstel aanvragen belasting toe te wijzen. Als dit binnen drie weken toch nog wordt afgewezen dan kunt u als nog geen uitstel krijgen voor uw belasting.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Boete voor te laat indienen belasting

Als uw uitstel aanvragen belasting niet gelukt is of als u geen uitstel heeft aangevraagd dan kunt u een boete krijgen. De boete is voor het te laat indienen van een belasting aangifte. Toch betekend het niet dat u direct een boete krijgt. In eerste instantie kan een belastingdienst nog coulant zijn als u te laat bent. U kunt een schriftelijke herinnering krijgen waarin gedreigd wordt met een eventuele boete. In de aanmaning staat omschreven binnen welk termijn u opnieuw aangifte moet doen. Als uw aangifte na dit termijn opnieuw niet wordt ontvangen dan ontvangt u een boete. Het wordt een verzuim van het indienen van uw belastingaangifte genoemd. De verzuimboete is zeer hoog en kan al snel oplopen tot zo’n driehonderd euro excl. Rente. Als u belasting had moeten betalen dan krijgt u zelfs rente. Uitstel aanvragen belasting is dus belangrijk als u weet dat u het allemaal niet op tijd gaat redden. U kunt zo uiteindelijk veel geld op uw belastingaangifte besparen.

Meer tijd om uw belasting aangifte in te dienen

Uitstel aanvragen belasting levert u meer tijd op om uw belasting in te dienen. Officieel is het natuurlijk geen reden dat u gewoon meer tijd wil. Maar u kunt het wel als reden voor uzelf gebruiken. Door meer tijd te creëren kunt u zonder boete uw belasting aangifte indienen. Dit bespaart u veel geld en u hoeft niet te stressen. Vooral in de laatste dagen ontstaat er nog wel eens veel stress. Vooral als u bepaalde papieren nodig heeft die kwijt zijn. U heeft tijd nodig om alles op te vragen en uiteindelijk in te dienen. Uitstel aanvragen belasting zorgt er dan voor dat u de tijd krijgt om de spullen bij elkaar te zoeken. U kunt aan de belastingdienst laten weten dat u door onmacht de aangifte niet kunt indienen. Uitstel aanvragen belasting kan lastig zijn, maar uiteindelijk heeft u wat meer tijd om alle zaken op orde te krijgen.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Tijd om geld bij elkaar te sparen

Het kan zomaar gebeuren dat u ten onrechte teveel zorgtoeslag heeft ontvangen. Ais dit gebeurt dan moet u ineens voor een heel jaar terugbetalen. Dit is niet fijn als u dit al besteed heeft aan uw zorgkosten. Hier heeft u nog niet op gerekend en uiteindelijk zal de rekening van de belastingdienst fors hoger uitvallen. Het is belangrijk om uw zorgtoeslag op tijd uit te zetten als uw situatie verandert, maar daar denkt niet iedereen over na. Als vervolgens een belastingconsultant uitrekent wat u moet terug betalen dan kan u flink schrikken. Eventueel kunt u uitstel aanvragen belasting regelen om het geld bij elkaar te sparen. U moet waarschijnlijk wel rente betalen over de periode, maar u heeft wel een paar maanden de tijd om het bij elkaar te sparen. Officieel mag uitstel aanvragen belasting niet voor een betaling. Maar u kunt natuurlijk in overleg met uw belastingconsultant een andere reden bedenken, waarom u de belasting niet op tijd kunt indienen.

Uitstel aanvragen belasting door consultant

Het kan voorkomen dat uw consultant uitstel aanvraagt voor uw belasting. Dit komt omdat een consultant misschien teveel belastingen moet indienen. Doordat de consultant het niet gaat redden moet hij uitstel aanvragen. In principe betekend dit helemaal niets voor uw situatie. U krijgt geen boete en als u geld terug krijgt van de belastingdienst dan ontvangt u deze met rente. Uitstel aanvragen belasting gebeurt altijd in overleg. Een consultant mag nooit uitstel aanvragen zonder dit met u te hebben overlegd.