Uitstel aangifte inkomstenbelasting het lijkt iets heel eenvoudigs en iets handigs. Toch is het niet zo eenvoudig als u zou denken. De regels zijn strenger geworden als het gaat om uitstel aanvragen. De Belastingdienst loopt namelijk veel geld mis door Nederlanders die te laat hun aangifte inkomstenbelasting doen. Dit willen ze gaan voorkomen door het uitstel aangifte inkomstenbelasting strenger te maken. Maar waarom zou u eigenlijk zelf uitstel willen aanvragen?

Extra tijd

De belangrijkste reden voor een uitstel aangifte inkomstenbelasting is extra tijd. U heeft extra tijd om uw gegevens bij elkaar te zoeken en dingen op te vragen. Soms kunt u veel geld besparen met bepaalde gegevens. Het kan natuurlijk zomaar dat u ineens te weinig gegevens heeft. U weet dat u veel geld kunt besparen met bepaalde bedragen en papieren. Maar als u deze opnieuw moet opvragen dan gaat hier tijd overheen. Dit komt natuurlijk niet uit als u over een paar dagen al aangifte inkomstenbelasting moet doen. Te laat inleveren is geen optie dus moet u uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen. U krijgt dan binnen drie weken bericht of deze is toegewezen door de belastingdienst. De belastingdienst bepaald een termijn en u heeft ondertussen extra tijd om alles voor de aangifte in orde te maken.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Wat gebeurd er als uw aangifte inkomstenbelasting niet op tijd binnen is?

De belastingaangifte is officieel niet op tijd binnen als u de aangifte niet op de inleverdatum heeft ingeleverd. De belastingdienst zal vervolgens onderzoek doen of u al eerder te laat bent geweest. Als dit het geval is dan wordt u officieel aangerekend op belastingverzuim. Dit betekend dat u een forse boete kunt verwachten vanwege het verzuimen van uw aangifte inkomstenbelasting. Mocht u nog nooit te laat zijn geweest met uw inkomstenbelasting dan krijgt u slechts een herinnering. Met de herinnering krijgt u een nieuw termijn om uw aangifte inkomstenbelasting in te dienen. Tijdens dit nieuwe termijn is het de bedoeling dat u zo snel mogelijk uw aangifte inkomstenbelasting inlevert. Als u als nog te laat bent dan krijgt u zeker weten een boete. De boete voor belastingverzuim is niet bepaald laag te noemen. Dit begint vanaf driehonderd euro en kan oplopen tot tweeduizend euro. Daar komt nog eens rente bovenop als u belasting moest betalen. U kunt dus beter uitstel aangifte inkomstenbelasting doen in plaats van afwachten. U bespaart zo veel geld met een boete en u voorkomt problemen met de belastingdienst.

Nieuwe regels voor uitstel aangifte inkomstenbelasting

Als u zelf uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvraagt dan zijn er nieuwe regels sinds 2013. Zo mag u geen uitstel aangifte inkomstenbelasting gedaan hebben de afgelopen drie jaar als u uitstel vraagt. Het is wel zo dat als u vorig jaar op tijd was en de twee jaar ervoor niet dat u nog wel uitstel krijgt. U krijgt ook uitstel aangifte inkomstenbelasting toegewezen als u bijvoorbeeld in 2012 te laat was, maar in 2010 en 2011 op tijd. Het is dus algemeen gesproken niet mogelijk om uitstel aangifte inkomstenbelasting aan te vragen als u de afgelopen twee jaar uitstel heeft gekregen. Dit is nieuw want vroeger kon u ieder jaar zelf uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen. Het is dus een stuk lastiger om een uitstel toegewezen te krijgen dan de voorgaande jaren.

Wacht niet te lang! Wil jij uitstel van belasting? Stuur ons een email met het verzoek voor uitstel / Voor slechts € 19,50 halen wij deze last van je schouder door het in te dienen / Te duur? Laat het ons weten!

Belastingconsultant

Als u moeite heeft met het aanvragen van uitstel aangifte inkomstenbelasting dan kunt u een belastingconsultant inschakelen. Een belastingconsultant helpt u met het invullen van een inkomstenbelasting en zorgt ervoor dat uw aangifte op tijd binnen komt. Mocht het niet lukken om de aangifte inkomstenbelasting op tijd in te dienen dan kan de belastingconsultant uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen. Het is alleen niet zo dat u een paar dagen van te voren bij een belastingconsultant een afspraak kan maken. Een goede belastingconsultant zit de maand van de inkomstenbelasting helemaal vol. Het is dus belangrijk om op tijd aanklopt voor hulp bij een belastingconsultant. U bent zo als nog op tijd voor uw aangifte inkomstenbelasting. Zo bespaart u een hoop geld voor een eventuele boete. Daarbij weet een consultant vaak nog nieuwe trucjes, waardoor u flink wat geld op uw aangifte kunt besparen. Dit is natuurlijk leuk als u een voordeel wilt halen uit uw aangifte. Misschien krijgt u dit jaar zelfs geld terug met een beetje hulp van een consultant. Daarbij hoeft u alle moeite niet te doen om zelf uitstel aan te vragen of uw formulier in te vullen. Het invullen van een aangifteformulier blijft voor veel mensen erg lastig. Reden genoeg om dit te verhelpen met een eigen consultant.

Direct uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen

Mocht u te laat zijn voor een belastingconsultant en u zeker zijn dat u aan de regels voldoet dan kunt u het beste direct uitstel aanvragen. Het maakt niet uit of u misschien toch nog op tijd bent. Maar u kunt voor de zekerheid beter direct uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen. Zo weet u zeker dat u aan het einde van de rit geen boete kunt verwachten. U kunt dus beter het zekere voor het onzekere nemen. Mocht u niet weten hoe u moet beginnen als het gaat om uitstel aangifte inkomstenbelasting aanvragen dan kunt u altijd contact opnemen met een belastingkantoor of consultant. Vaak kan een goede boekhouder u ook helpen met het aanvragen van een uitstel. Ze rekenen hier wel kosten voor, maar de kosten zijn altijd lager dan een boete. Vaak is het voor een boekhouder wel mogelijk om als nog uitstel aangifte inkomstenbelasting aan te vragen. Zelfs als u niet aan de regels voor uitstel voldoet. Dit is dus een handige tip als u er even zelf niet uitkomt.