T Biljet Belastingdienst: wat is het T Biljet?

T biljet is een afkorting voor teruggave biljet: je vraagt aan de belastingdienst om teruggave van belasting, via het T biljet. Iedereen die werkt draagt tegelijkertijd ook belasting af. Deze belasting wordt automatisch ingehouden op je loon, om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar opeens een enorm bedrag moet afdragen aan de belastingdienst. Verdiende je vorig jaar minder dan €18.000? Dan is de kans groot dat je recht hebt op teruggave van belasting. Gemiddeld krijg je €300 terug van de belastingdienst, dus kijk snel hoe veel jij terug kan vragen via onze teruggavetool.

Loonheffing ook snel terugvragen? Klik hier!

“Vraag in een paar stappen je loonheffing terug. Met Hoeveelkrijgjij.nl bereken je snel je belastingteruggave, en kun je tegen lage kosten je aangifte laten doen.”

Loonheffing terugvragen via het T biljet: krijg ik belasting terug?

Niet iedereen kan zomaar loonheffing terugvragen via het T biljet: er zijn een paar eisen waar je in het afgelopen jaar aan moet voldoen voordat je belasting terug kan vragen van de belastingdienst. We zullen iets dieper ingaan op wanneer je via de belastingdienst belasting kan terugvragen via het T biljet. Zoals hierboven al vermeld: je moet vorig jaar minder dan €18.000 verdiend hebben. Maar er zijn meer situaties die ertoe kunnen leiden dat je belasting wel of niet terug kan vragen:

 • Je moet in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen meer dan €14 aan belasting hebben betaald aan de belastingdienst.
 • Je voldeed in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen aan de normen voor aftrek van belasting, bijvoorbeeld:
  • Je ging in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen met het openbaar vervoer naar het werk.
  • Je was in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen getrouwd.
  • Je had in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen een fiscale partner.
  • Je had in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen een kind of kinderen.
  • Je hebt in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen zelf geld uitgegeven aan je studie.
  • Je hebt in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen geld uitgegeven omdat je ziek was of invalide.
 • Je had in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen een uitkering.
T biljet

Geen gedoe met het T biljet? Klik en binnen 3 minuten weet je hoeveel jij terugkrijgt!

Maar je hebt al deze informatie over belasting terugvragen met het T biljet in principe niet eens nodig. Je kunt namelijk veel tijd besparen door ons je belasting terug te laten vragen. Binnen drie minuten weet je of en hoeveel belasting je kan terugvragen over het afgelopen jaar en wij doen de rest. Geen zin in gedoe met T biljetten en andere formulieren maar gewoon je geld terug?

belastingteruggave t biljet

Belasting terugvragen met het T biljet: jongeren of studenten

Ben je jongere of student en heb je in het jaar waarvan je loonheffing terug wilt vragen een bijbaan of vakantiewerk gehad, dan is de kans groot dat je belasting terug krijgt van de belastingdienst. Dan loont het dus zeker om even te laten checken hoeveel je over dat jaar kan terugvragen. Gemmiddeld krijgen studenten en jongeren ongeveer € 300 terug van de belastingdienst. Dat kan dus zonder gedoe met het T biljet of andere formulieren: vul onze gratis digitale tool in en wij regelen jouw belastingteruggave.

Meer informatie over het T biljet, de belastingdienst en belasting terugvragen

Wil je nog meer informatie met betrekking tot belasting terugvragen over het afgelopen jaar? Vergeet dan niet de andere artikelen op onze website te lezen of kijk op de website van de belastingdienst. Daar vind je alle informatie over (de verschillen tussen) het T formulierTj biljet, Tz biljet, belastingen, belasting terugvragen en de belastingdienst zelf.

Check hier hoeveel belasting jij terugkrijgt en regel je aangifte!