Als je aan de juiste voorwaarden voldoet dan kan iedere Nederlander een tegemoetkoming krijgen van de overheid om zijn huur te betalen. Deze tegemoetkoming in de huurkosten is ook wel bekend als de huurtoeslag. Als je denkt dat je aan de voorwaarden voor huurtoeslag voldoet, dan is het nuttig om uit te zoeken hoe veel huurtoeslag je kunt ontvangen. Dat kan door middel van een proefberekening huurtoeslag. Direct de hoogste huurtoeslag berekenen én eenvoudig aanvragen? Klik dan hier!

Zorgtoeslag aanvragen

Wanneer heb je recht op huurtoeslag?

Als je huurtoeslag wilt ontvangen, dan moet je voldoen aan een aantal voorwaarden, die met name te maken hebben met de hoogte van je inkomen en de hoogte van je huur. Als het verzamelinkomen van je huishouden (de inkomens van jou en je eventuele partner gecombineerd) niet boven de grend uitkomt. Hieronder vind je een aantal voorwaarden:

  • De huur van je huis is maximaal € 710 per maand: boven dat bedrag krijg je geen huurtoeslag.
  • De huur van je huis is minimaal € 230 per maand: onder die grens krijg je geen huurtoeslag
  • Het verzamelinkomen van je huishouden is lager dan € 21.950 voor alleenstaanden of € 29.800 voor meerpersoonshuidhoudens.

Zorgtoeslag aanvragen

Proefberekening huurtoeslag

Als je binnen de voorwaarden voor huurtoeslag valt, dan is de kans groot dat je recht hebt op huurtoeslag. Het kan dan verstandig zijn een proefberekening huurtoeslag te maken. Dan weet je precies op hoeveel huurtoeslag je kunt rekenen elke maand. Je kunt de proefbereking huurtoeslag doen op de site van de Belastingdienst. Hier kun je, aan de hand van je inkomen en de hoogte van je huur, de maximale huurtoeslag waar je recht op hebt berekenen. De site om de proefberekening te maken vind je hier.

Huurtoeslag aanvragen

Wil je huurtoeslag aanvragen maar heb je geen idee hoe dat moet? Via deze site kun je eenvoudig en goedkoop je huurtoeslag laten aanvragen: zonder gedoe! Kijk snel verder hoe dat moet via deze link.

Heb jij een prangende vraag over de proefberekening van jouw huurtoeslag? Stel je vraag hieronder.