Vroeger nam bijna iedereen een toestel bij zijn abonnement, maar dat is aan het veranderen. Nu iedereen wel weet dat je uiteindelijk toch gewoon betaalt voor een toestel dat je bij een abonnement krijgt, kiezen meer en meer mensen voor een sim-only abonnement. Een verstandige keuze. Je kunt namelijk een abonnement nemen dat precies op maat is, je bent vrij flexibel en je zit niet ellenlang vast aan het betalen van een toestel dat je misschien al lang niet meer hebt. Hoeveelkrijgjij heeft de handigste tool van Nederland om makkelijk, snel en vooral goed sim-only abonnementen te vergelijken.

 

[compmodule token=’r1rWd’]

Redenen aanschaf sim-only abonnement

Bij het nemen van een telefoonabonnement kun je kiezen uit twee vormen: een sim-only abonnement of een abonnement met toestel erbij. Voor een abonnement met toestel erbij zul je meer betalen, aangezien de prijs voor het toestel verdisconteerd is in de abonnementsprijs.

Sim-only is goedkoper, alleen zul je hier zelf een toestel bij moeten regelen. Heb je nog een goed toestel terwijl de abonnementsduur voorbij is? Dan is sim-only een heel voordelige optie. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je ergens een zeer scherpe kortingsactie ziet voor een bepaald toestel (zonder simlock), er goedkoop één kan overnemen van een vriend of dat je een refurbished exemplaar wil kopen. Een sim-only is dan de goedkoopste keuze voor een abonnement.

Prijzen sim-only abonnement

Een telefoon (met name een smartphone) en een abonnement zijn dure aangelegenheden. Zeker als je waarde hecht aan een nieuw, krachtig toestel en / of een grootverbruiker bent van bijvoorbeeld belminuten of 3G/4G-data. Het loont dus al snel om even goed in de materie te duiken en uit te zoeken wat het goedkoopste (of qua prijs – kwaliteit verhouding voordeligste) sim-only abonnement voor jou is.

Het goedkoopste abonnement heb je al voor minder dan 10 euro, terwijl de abonnementen met 4G, veel belminuten, smsjes en internetdata al snel het drie-, vier- of vijfdubbele daarvan kosten.

Punten van aandacht bij afsluiten sim-only

Het belangrijkste bij het afsluiten van een sim-only abonnement, is dat je een abonnement kiest dat bij je past. Heb je te veel minuten, smsjes of mb’s in je abonnement, dan betaal je voor iets dat je niet afneemt. Heb je juist te weinig, dan betaal je waarschijnlijk op het einde van de maand flink bij. Het verbruik buiten de zogeheten bundel is namelijk veel duurder dan het verbruik binnen de bundel.

Een abonnement upgraden bij een provider is nooit zo’n probleem, maar terugschakelen naar een abonnement met een kleinere bundel is vaak lastig. De wijze les: bedenk eerst goed hoeveel je verbruik nu is en hoeveel het gaat worden tijdens je contractsduur.

3G of 4G?

Is snel internet voor jou belangrijk? Dan neem je het beste 4G bij je abonnement. Bij alleen wat surfen en WhatsAppen is 3G ook al snel voldoende (en een stuk goedkoper). Wel werkt 4G vaak beter als je aan het reizen bent, bijvoorbeeld in de trein of in de auto. Mensen die veel reizen, doen er over het algemeen verstandig aan om 4G bij hun sim-only abonnement te nemen.

Samsung smartphone

Samsung smartphone

Lengte contract en kosten sim-only

Waarover je ook goed moet nadenken bij het aangaan van een sim-only abonnement, is de lengte van het contract. Gangbaar zijn 12 en 24 maanden. Een abo van 24 maanden zal in de regel goedkoper zijn per maand, maar het biedt minder flexibiliteit. Wil je voordat die 24 maanden voorbij zijn van je contract af, dan is dit lastig en / of heel duur. Neem dus alleen een contract voor 24 maanden als je heel zeker bent dat je gedurende twee jaar bij deze provider wilt blijven en hetzelfde aantal minuten en megabytes wilt blijven afnemen.

Aantal belminuten en mb’s huidige abonnement

Om erachter te komen hoeveel minuten je per maand belt binnen je huidige abonnement, hoeveel smsjes je stuurt en hoeveel data (gemeten in mb’s) je afneemt, kun je kijken op het inloggedeelte op de website van je provider. Daar vind je een overzicht van je gebruik van de afgelopen maanden. Het is het makkelijkste om daaruit een gemiddelde te berekenen en dat als maatstaf te nemen voor je nieuwe abonnement. Let er bij het beoogde nieuwe abonnement goed op of belminuten en smsjes samen worden genomen.

Het goedkoopste sim-only abonnement

Wil jij het goedkoopste sim-only abonnement? Dat kan. Zet de belminuten en mb’s dan zo laag mogelijk en je kunt al een abonnementje krijgen voor enkele euro’s per maand. Hoe kom je hiermee de maand door? Dat is gelukkig eenvoudig. Zorg dat je zo vaak mogelijk op een wifi-netwerk zit en zo min mogelijk doet met je telefoon als je geen wifi-connectie hebt.

Bij het WhatsAppen, surfen, streamen, etc. verbruik je dan geen mb’s van je bundel. Via de wifi kun je ook WhatsApp-bellen of Skypen, waardoor je geen belminuten opmaakt. Sms’en zul je zoveel mogelijk moeten laten, want dat gaat altijd meteen van je bundel af. Voor mensen die veel onderweg zijn valt het absoluut af te raden om zo’n abonnement met een kleine bundel te nemen.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Toestel kopen

Een sim-only nemen betekent dat je er een los toestel bij moet hebben. Er zijn meer dan genoeg manieren om hieraan te komen. Het is een toenemende trend om een gebruikte of refurbished smartphone te kopen, waarmee je honderden euro’s kunt besparen. Een nieuw toestel heeft natuurlijk voordelen boven een tweedehands exemplaar, via sites als Beslist ontdek je snel waar je je favoriete toestel het goedkoopst (nieuw) kunt kopen.

Sim-only vergelijken en aanvragen

Het is bijna niet te doen om langs alle websites van telecomproviders te surfen en zo uit te zoeken welk abonnement het beste bij je past. Gelukkig is er de sim-only vergelijken tool van Hoeveelkrijgjij. In een handomdraai kom je erachter welk abonnement het beste bij je past. Je hoeft alleen maar in te vullen hoeveel de maximale abonnementsprijs voor je mag zijn, hoeveel belminuten, smsjes en mb’s je nodig hebt, wat de contractsduur moet zijn en klaar is Kees!

Je krijgt dan een lijstje voorgeschoteld van alle abonnementen die aan jouw criteria voldoen. Keuze gemaakt? Nog een handomdraai verder heb je het abonnement alweer aangevraagd. Superhandig!

Een laatste tip voordat je aan de slag gaat: let er bij het afsluiten van het abonnement goed op dat je het juiste formaat sim-kaart aanvraagt (micro simkaart, nano simkaart, etc.).

[compmodule token=’r1rWd’]