Eenvoudig je loonheffing terugvragen

Daarvoor ben je bij hoeveelkrijgjij.nl aan het goede adres. Hier vind je alle informatie over loonheffing terugvragen: aan welke eisen je moet voldoen, welke formulieren en biljetten je moet gebruiken en ga zo maar door. We hebben zelfs een eenvoudig te gebruiken tool ontwikkeld waarmee iedereen binnen vijf minuten zijn belastingteruggave kan berekenen en direct kan laten uitvoeren, dus wat wil je nog meer?

Vraag in een paar stappen je loonheffing terug. Met Hoeveelkrijgjij.nl bereken je snel je belastingteruggave, en kun je tegen lage kosten je aangifte laten doen.

Wat is loonheffing?

Misschien heb je het wel eens op een loonstrookje gezien: loonheffing of “LH”, met daarachter een bedrag dat op je brutoloon in mindering wordt gebracht. Je loonheffing bestaat eigenlijk uit twee delen:

  1. loonbelasting
  2. premies volksverzekeringen

Dat laatste deel, de premies voor de volksverzekeringen, is een van je loon afhankelijke bijdrage aan de zorg en de AOW. De gedachte hierachter is dat je hele werkende leven sociaal bent tegenover zij die niet kunnen werken: zieken en ouderen. Het eerste deel, de loonbelasting, is eigenlijk een reservering die je werkgever treft voor de hoeveelheid loonbelasting die jij over het hele jaar aan de Belastingdienst zou moeten betalen. Zou deze reservering niet worden getroffen en werk je het gehele jaar, dan zou je in de maand maart het jaar erop kunnen worden geconfronteerd met een vervelende rekening, die tot in de duizenden euro’s kan oplopen.

Waarom jij misschien teveel loonheffing hebt betaald

Die reserveringen voor je loonheffing zijn gebaseerd op de verwachte belastingafdracht voor als je het hele jaar lang full-time zou werken. Als je dat niet doet, omdat je ziek wordt of ontslagen wordt, het een bijbaan betreft of vakantiewerk, dan is de kans groot dat je werkgever te veel loonbelasting reserveert. Deze loonheffing kun je terugvragen.

Loonheffing terugvragen: eisen en voorwaarden

Niet iedereen kan loonheffing terugvragen: je moet voor de Belastingdienst aan een aantal voorwaarden hebben voldaan. Belangrijkste eis hierbij is dat je niet “te veel” hebt verdiend: heb je een full-time baan gehad het afgelopen jaar? Dan is de kans groot dat je geen loonheffing terug kan vragen. Ben je jongere of student en had je een bijbaan of vakantiewerk? Dan is de kans juist groot dat je loonheffing terug kan vragen. Heb je maar een gedeelte van het jaar full-time gewerkt of heb je allerlei kosten gemaakt (denk aan studiekosten, of kosten veroorzaakt door ziekte) die je af kan trekken? Ook dan loont het om vijf minuten te nemen om onze tool in te vullen, die je kan vinden op hoeveelkrijgjij.nl.

Hoe vragen wij je loonheffing terug?

Je loonheffing terugvragen via Hoeveelkrijgjij.nl is erg simpel: je gaat naar de tool en vult hem in. Met behulp van jouw gegevens regelen wij alle zaken met de belastingdienst. Terwijl wij alle formulieren invullen kun jij lekker chillen met vrienden, shoppen met vriendinnen of stappen in de kroeg. Na een aantal maanden krijg jij je teruggevraagde loonheffing cash op je rekening gestort. Checken, Chillen en Cashen, noemen we dat.

Is het veilig om mijn loonheffing terug te vragen?

Jazeker! Niet alleen hebben wij uitsluitend gecertificeerde belastingadviseurs in dienst die voor jou de loonheffing terugvragen, wij hanteren ook het unieke “no tax, no pay” principe: als jij geen loonheffing terugkrijgt, dan hoef je ons geen cent te betalen. Je loonheffing terug laten vragen is dus niet alleen makkelijk en veilig, maar kun je ook nog eens met een gerust hart doen: je loopt niet het risico op onverwachte kosten. Wacht dus niet langer en regel nu je belastingteruggave.

Heb je een gekke vraag of gewoon een normale vraag? Doe eens gek en deel hem met de andere lezers!