Voor iedereen die in Nederland een woning huurt en aan de voorwaarden voldoet heeft de overheid een potje geld opzijgezet: de huurtoeslag. Als jij denkt dat je huurtoeslag kunt ontvangen dan kun je eenvoudig via ons je huurtoeslag aanvragen. Wij regelen dan snel jouw huurtoeslag voor je, zodat je elke maand een toeslag krijgt van de overheid. Direct de hoogste huurtoeslag eenvoudig aanvragen? Klik dan hier!

Voorwaarden huurtoeslag

Voordat je huurtoeslag aanvraagt is het verstandig om jezelf in te lezen in de voorwaarden voor huurtoeslag. Niet iedereen heeft namelijk recht op huurtoeslag! Of je dat hebt, hangt vooral af van je inkomen en de hoogte van de huur die je voor je woning betaalt. Hieronder zie je alle voorwaarden voor het ontvangen van huurtoeslag:

  • De huur van je huis is maximaal € 710 per maand: boven dat bedrag krijg je geen huurtoeslag.
  • De huur van je huis is minimaal € 230 per maand: onder die grens krijg je geen huurtoeslag
  • Het verzamelinkomen van je huishouden is dan € 21.950 voor alleenstaanden, € 29.800 voor meerpersoonshuishoudens.
  • Het vermogen van je huishouden is maximaal € 21.330

Huurtoeslag aanvragen

Wil je huurtoeslag aanvragen? Dan hebben wij het makkelijk voor je gemaakt: je kan via de site hieronder eenvoudig huurtoeslag aanvragen:

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag berekenen

Wil je eerst weten hoe veel huurtoeslag je kan ontvangen? Dan is het handig om een proefberekening huurtoeslag te maken. Dan kan eenvoudig op de site van de Belastingdienst. Klik hier als je proefberekening huurtoeslag wilt maken. Als je inderdaad recht hebt op huurtoeslag en je wilt dit bedrag maandelijks op je rekening ontvangen, dan is het heel eenvoudig om huurtoeslag aan te vragen via deze link

Huurtoeslag stopzetten

Ontvang je nu huurtoeslag maar voldoe je sinds kort niet meer aan de voorwaarden? Dan is het verstandig om je huurtoeslag stop te zetten. Als je namelijk onterecht huurtoeslag blijft ontvangen, dan moet je het te veel ontvangen bedrag mét rente terugbetalen aan de overheid. Voorkomen is beter dan genezen: zorg dus dat je op tijd je huurtoeslag stopzet. Meer informatie vind je op onze site.