Huursubidie (ook wel bekend als huurtoeslag) is een tegemoetkoming van de overheid voor iedereen in Nederland die een woning huurt en die aan de voorwaarden voldoet. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, dan heb je geen recht op huursubsidie. Voldoe je wel aan de voorwaarden, dan moet je huursubsidie aanvragen: je krijgt het niet vanzelf! Wil je direct huursubsidie aanvragen? Klik dan hier!

Huurtoeslag Aanvragen

Wanneer heb ik recht op huursubsidie?

Je krijgt alleen huursubsidie als je voldoet aan de voorwaarden. Heb je een inkomen dat te hoog is? Of woon je in een te dure woning? Dan krijg je geen huursubsidie. De belangrijkste voorwaarden voor huursubsidie vind je hieronder:

  • De huur van je huis is maximaal € 710 per maand: boven dat bedrag krijg je geen huursubsidie.
  • De huur van je huis is minimaal € 230 per maand: onder die grens krijg je geen huursubsidie.
  • Het verzamelinkomen van je huishouden is lager de grens van€ 21.950 voor alleenstaanden en de grens van € 29.800 voor meerpersoonshuishoudens. Boven die grens krijg je geen huursubsidie.
  • Het vermogen van je huishouden is maximaal € 21.330

Hoeveel huursubsidie kan ik krijgen?

Voldoe je aan de voorwaarden voor huursubsidie, dan wil je vast weten hoe veel je kan krijgen! Als je wilt weten hoe veel huursubsidie je elke maand op je rekening kan ontvangen, dan kun je een proefberekening maken. Op de website van de Belastingdienst kun je eenvoudig uitrekenen hoe veel huursubsidie je kunt ontvangen. Neem dus snel een kijkje als je meer wilt weten.

Huursubsidie aanvragen: hoe werkt dat?

Als je huursubsidie aan wilt vragen dan kan dat dat eenvoudig en snel via de volgende site:

Huursubsidie aanvragen

Via deze site is het aanvragen van huursubsidie in enkele minuten gedaan. Voor je het weet zul je dan het overheidsgeld op je rekening zien verschijnen! Waar wacht je nog op? Vraag direct je huursubsidie aan!

Zorgverzekering vergelijken