Robots kunnen veel ongelofelijke dingen voor je doen. Door de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie en andere technologieën worden robots steeds bekwamer in het leveren van verbazingwekkende diensten om u productiever en veiliger te maken, of gewoon om u te vermaken. 

In het domein van het internet der dingen gaan robots, drones en andere intelligente apparaten steeds meer met elkaar om om werk te doen door IOT, waarbij ze de mens uit de weg gaan. 


Robots worden alomtegenwoordig. De impact van robotica zal onze maatschappij veranderen, inclusief het verhandelen en kantelen van deze machines voor diensten met als resultaat een nieuw digitaal economisch systeem.

Maar om de immense voordelen die robots aan de samenleving brengen ten volle te benutten, hebben we onder meer een modern digitaal geldsysteem nodig met programmeerbaar geld dat niet door mensen wordt gecontroleerd en gemanipuleerd. Met andere woorden, dure, langzame, verouderde fiatvaluta’s zijn misschien niet toereikend. Daarom moeten we de robots integreren met de innovatieve kracht van Bitcoin en de Blockchain. En we moeten de toekomst visualiseren om fantastische nieuwe toepassingen en zakelijke mogelijkheden te ontdekken en te creëren.


Robots kantelen met Bitcoins

Robots zijn hier te blijven. Voor de periode 2015-2018 wijzen de verkoopprognoses “op een toename tot ongeveer 152.375 eenheden met een waarde van 19,6 miljard dollar”, volgens de International Federation of Robotics.

Robots kunnen je leven comfortabel, veilig, efficiënt en leuk maken. KUKA kan ping-pong tegen je spelen, en andere robots kunnen je vermaken door goocheltrucs uit te voeren. Op dezelfde manier kunnen robots het vuile werk voor u doen. Ecovacs Robotics biedt u een verscheidenheid aan robots die vele taken kunnen uitvoeren, zoals het reinigen van uw vloer en het wassen van uw ramen, spiegels en deuren.

In Japan, in het Henn-na Hotel, bestaat het hoofdpersoneel uit robots. En in China, in Café Nignbo, nemen de robots de bestellingen op en bedienen ze de tafels.

Sommigen vragen zich dan ook af of we een oberrobot een fooi moeten geven. Ja, je moet robots een fooi geven, zeg maar techniekverslaggever Quinten Plummer. Bovendien wil auteur Kayleigh Kulp graag weten hoeveel fooi je een robrobot bedanken voor een goed uitgevoerde klus door deze te belonen met een paar satoshi’s.

Of misschien wilt u uw robot stimuleren om nieuwe vaardigheden te leren door hem een paar satoshis te geven. Een satoshi is de kleinste fractie van een bitcoin. Aan de andere kant, in sommige Chinese restaurants, robot obers verwachten niet getipt te worden, volgens de tijd.


Robots en hun interacties met mensen zijn dus aan het evolueren. Als je in de toekomst tevreden bent met de diensten die je robot levert, is het denkbaar dat je een reden vindt om je robot een fooi te geven. Misschien wilt u bijvoorbeeld uw e bitcoin.

In dit verband zegt professor Alexander Stoytchev dat een robot niet uitsluitend afhankelijk mag zijn van een menselijke programmeur nadat hij is aangeschaft. “Het moet trainbaar zijn.” Hij voegt eraan toe: “Een echt nuttige persoonlijke robot [moet] het vermogen hebben om op zichzelf te leren van interacties met de fysieke en sociale omgeving.”

Robots, financiële transacties, belastingen en Bitcoin

Om de financiële voordelen van uw robot te maximaliseren, kunt u overwegen om uw robot te leasen. Ook, omdat robots 24 uur per dag, zeven dagen per week kunnen werken, wanneer uw robot inactief is, kunt u hem uitlenen aan uw buren. Elke buurman zou een fractie van de kosten van de robot kunnen betalen tegen een vergoeding per gebruiksperiode. 

Of, als de robot als teamlid samen met andere robots aan het werk gaat, kan een pro-rata Bitcoin-gebaseerde microbetaling in rekening worden gebracht. Hetzelfde geldt voor Bitcoin robots zoals Bitcoin Era, deze robots zijn ontwikkeld om met behulp van geavanceerde technologie een voordeel te halen op de financiële markt. Hierdoor heb je continue een extra persoon die de markt in de gaten houd en voor u financiële beslissingen neemt. Dit is volgens sommige bronnen een oneerlijk voordeel geeft aan degene die zo’n robot gebruikt. 

Aan de andere kant, weten we dat de grote ondernemingen zeker alle AI hulpmiddelen gebruiken die beschikbaar zijn om een competitief voordeel te halen en hun marktpositie te vergroten, daarom vinden we een robot die toegankelijk is voor iedereen op de financiële markt een voordeel voor de gewone man.  


Ontwikkelaars kunnen met behulp van de Blockchain van Bitcoin producten maken die de gegevens van de robots nauwkeurig volgen en opslaan. Naarmate robots communiceren met andere intelligente apparaten en steeds complexere taken uitvoeren, zoals financiële transacties, op een blockchain gebaseerde slimme contracten (smart contracts) en slimme vastgoedproducten (smart property), zullen ze ook steeds relevanter worden.

Slimme contracten (smart contracts)  zijn computeralgoritmen die, zonder afhankelijk te zijn van menselijk ingrijpen, de voorwaarden van een zakelijke overeenkomst kunnen verifiëren, uitvoeren en afdwingen. Smart property is een eigenschap waarvan het eigendom wordt gecontroleerd door middel van slimme contracten. Uiteraard kunnen verzekeringen, gebaseerd op slimme contracten die al deze regelingen regelen, worden geprogrammeerd op basis van een gebruiksmodel. 

Men schat dat de auto’s zonder bestuurder de eerste grote golf van werkloosheid zullen veroorzaken, volgens SingularityHub: “bestuurdersloze auto’s zullen een enorm voordeel opleveren door het elimineren van verkeersongevallen en opstoppingen, het productiever maken van de pendeltijd en het verminderen van het energieverbruik. Maar ze zullen de banen van miljoenen taxi- en vrachtwagenchauffeurs en bezorgers elimineren.”

Wat vinden jullie van de toekomst, en wat zou er moeten gebeuren met de fooien die robots krijgen? Moeten ze naar de werkgever gaan, of moeten ze naar de werklozen gaan die geen meer werk hebben door de robot? 

Hopelijk komen er antwoorden op deze vragen in de volgende decennia!