Je hoort tegenwoordig heel vaak dat het slecht gaat op de arbeidsmarkt. Er zijn steeds meer mensen werkloos en vooral onder jongeren is de werkeloosheid heel hoog. Daar wordt je niet erg vrolijk van als jongere. Maar is het echt zo erg gesteld? Is het als jongere onmogelijk om een leuke baan te scoren in de buurt?

Het zoeken van een vaste baan

Het is vinden van je droombaan is inderdaad wel wat lastiger geworden. Maar toch zal je bij het werk zoeken zien dat er genoeg leuke vacatures zijn. Omdat er meer mensen een baan zoeken tegenwoordig, wordt het alleen wat lastiger om die ook echt te scoren. Veel jongeren nemen daarom genoegen met een baan onder hun niveau of voor minder uren dan ze willen. Van daaruit kan je dan doorgroeien naar de baan die je echt wilt. Er zijn ook steeds meer jongeren die een eigen bedrijfje beginnen.


Vakantiewerk en bijbaantjes

Nu het met de economie wat beter gaat is het makkelijker om een vakantiebaan of bijbaantje te scoren. Bedrijven durven weer voorzichten mensen aan te nemen. Met het aannemen van tijdelijke krachten nemen ze minder risico. Je kan een uitzendbureau binnenlopen of een vacaturesite voor jongeren bezoeken en vrij makkelijk een bijbaantje scoren.

Top 5 bijbaantjes

  1. winkelbedienden
  2. kelners/serveersters
  3. vakkenvullers
  4. kassamedewerkers
  5. schoonmakers

Het is dus nog een beetje sappelen als je een leuke vaste baan in de buurt zoekt. Maar het einde van de crisis lijkt in zicht. Dus over een tijdje moet het een stuk makkelijker worden om de baan te vinden die wilt. Hou vol!