Staan is een partner voor interim finance & recruitment. Hun missie is duidelijk: ze gaan altijd voor de beste match tussen werkgever en werknemer. Ze zorgen er met andere woorden voor dat de juiste persoon op de juiste plaats terechtkomt. Dit zien ze als hun bijdrage aan het succes van hun opdrachtgevers. Ze werken met grote merken samen, waaronder Bol.com, Ziggo en Heineken. Achter het logo van Staan staat niet voor niets de volgende zin: We deliver great people. En dit maken ze dan ook helemaal waar.

Bij Staan kun je een Finance Traineeship volgen, voor als jij je graag sneller wilt ontwikkelen binnen Finance & Control. Als je de Traineeship gevolg hebt kun je rekenen op een afwisselende baan bij de grootste bedrijven van Nederland, waarvan er net reeds een paar genoemd zijn. Nog een paar andere grote bedrijven waar ze mee samenwerken zijn Vodafone, BMW en Philips. En sinds kort werkt Staan ook samen met Ajax.


Naast dat je bij Staan een Finance Traineeship kunt volgen hebben ze ook een Academy opgericht, namelijk de Staan Academy.

Staan Academy

Sinds 2010 is Staan gestart met het geven van opleidingen en cursussen. Ze groeien nog steeds en zijn nog elke dag bezig met hun passie als bedrijf. Staan Academy is als eerste opgericht als een platform voor hun eigen Finance Professionals, om hiermee hun persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Al gauw waren de klanten van Staan echter ook geïnteresseerd. Zij waardeerden de kennis van de Finance Professionals van Staan enorm en daarom is de Staan Academy nu ook geopend voor externe financials.

Staan heeft internationale verbindingen met CMA (een leadership programma), Masterclasses, Restructuring, Consolidatie en Power BI. En dit zijn er nog slechts een aantal.


De cursussen die Staan Academy heeft zijn vanaf BSc-niveau, en iedereen kan zich inschrijven. Ook zijn er op maat gemaakte inschrijvingen voor in-house programma’s. Als je de cursussen van Staan Academy volgt heb je recht op PE-punten. Deze heb je nodig voor Register Controllers, Register Accountants en gecertificeerde CMA’s.

Engelse opleidingen bij de Staan Academy

Om nog meer mensen te kunnen bereiken en te kunnen opleiden, zijn de opleidingen bij Staan Academy ook beschikbaar in het Engels. Zo is de doelgroep zeer breed en kunnen meer mensen zich inschrijven. Als je meedoet aan een van de opleidingen kun je er van uit gaan dat je veel leert. Zo gaan ze te werk in kleine groepjes, zodat iedereen genoeg aandacht krijgt en de ruimte krijgt om vragen te stellen. De instructeurs die de opleidingen verzorgen zijn zeer gedreven en weten waar ze het over hebben. De meesten hebben een financiële leiderschapsfunctie bekleed en zijn nu nog actief in de financiële wereld. Zij kennen alle financiële vaardigheden en hebben de juiste kennis in huis om van hun cursisten een echte finance professional te maken. De docenten vinden het dan ook belangrijk dat jij slaagt en zullen er alles aan doen om te zorgen dat dit lukt. De opleidingen zijn dan ook erkend.

Webinars

Naast de cursussen kun je ook webinars volgen. Die zijn gratis en speciaal gemaakt voor Financials. Je kunt op de website van Staan kijken wanneer de webinars plaats vinden. Als je bijvoorbeeld nog twijfelt om een van de opleidingen te gaan volgen, kun je eerst eens kijken hoe je een vergelijkbaar webinar vindt.

Een modernere bedrijfsadministratie

Een van de opleidingen die je kunt volgen bij Staan is de opleiding MBA Bedrijfsadministratie. Door het volgen van deze opleiding heb je de juiste basis om succesvol te worden als financial. Je leert hoe je een modernere bedrijfsadministratie kunt doorvoeren en hoe je zelf in control kunt zijn. Een senior professional helpt je om door de theorie heen te komen. Dus ben jij een financial die een goede basis wilt hebben om succesvol te worden in Accounting en/of Control, én wil je meer leren over een moderne bedrijfsadministratie? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.

Henk-Jan Hulleman RA (trainer en coach bij Staan Consultancy) geeft de opleiding MBA Bedrijfsadministratie. Hij is net zoals alle andere instructeurs,zeer gedreven en enthousiast om de cursisten op te leiden, zodat zij uiteindelijk een moderne bedrijfsadministratie kunnen toepassen. De dingen die hij elke cursist leert zullen een blijvende impact hebben, die zij kunnen toepassen in het echte leven als Financial. Met deze opleiding op zak kunnen ze direct starten in de finance wereld.


Je leert tijdens de opleiding om zelfstandig te worden in de Finance wereld. De stof die je leert is praktijkgericht en legt de nadruk op het toepassen van kennis. Je bent na het afronden van deze opleiding in staat om vanuit de bedrijfsadministratie voor de juiste informatie te zorgen binnen elke onderneming of organisatie.

Fulltime baan combineren met een opleiding bij de Staan Academy

Een groot voordeel van een opleiding volgen bij Staan Academy is dat je dit kunt doen naast je fulltime baan. Als je dus al een fulltime baan hebt maar graag nog wat bij wilt leren, hoef je hier niet je baan voor op te zeggen. Je kunt blijven werken en daarnaast de opleiding volgen. Het komt best vaak voor dat mensen al een fulltime baan hebben en er dan achter komen dat ze eigenlijk nog niet helemaal uitgeleerd zijn. Bij Staan is dat dus geen probleem. Leer verder tijdens het hebben van een fulltime baan, ga voor nóg een diploma en haal meer kennis in huis zodat je nog verder kunt komen in de wereld van Finance. Ga je dromen achterna, samen met Staan kun je dit bereiken.

Opleidingen en cursussen bij de Staan Academy

Naast de opleiding MBA Bedrijfsadministratie heeft Staan nog veel meer opleidingen die je kunt volgen om Financial te worden.

De volgende opleidingen kun je volgen bij Staan:

 • MBA Belastingwetgeving
 • MBA Financiering
 • MBA Kostencalculatie
 • PDB Bedrijfsadministratie
 • PDB Financiering
 • PDB Kostencalculatie

Dit is nog niet alles, Staan heeft nog meer te bieden aan alle financials. Naast opleidingen kun je ook cursussen volgen, zoals een Excel cursus voor starters of een Excel cursus voor Financials.

Daarnaast hebben ze nog drie Microsoft pakketten:

 • Power BI voor Financials
 • Power BI voor Financials Advanced
 • Power Pivot

Heel erg handig dus als je bijvoorbeeld al een opleiding volgt bij Staan en je bijvoorbeeld graag wilt verdiepen in Excel. De cursussen zijn heel waardevol omdat je zeker in de financiële wereld veel met Excel zal moeten gaan werken. Het is daarom van belang om te weten hoe dit programma precies werkt. En als je er al wat vanaf weet maar nog niet genoeg, ook dan kun je de Excel cursus voor Financials doen.


Naast de genoemde opleidingen en cursussen kun je ook drie verschillende Masterclasses volgen bij Staan. Het gaat om de volgende varianten:

 • Data Science voor Financials
 • Mastering Cash Flow
 • Robotics Foundation

Het leuke van de verschillende masterclasses en cursussen is dat deze misschien wel aansluiten op de opleiding die jij gedaan hebt. Of misschien is een opleiding wat teveel voor jou, maar is een masterclass perfect omdat jij precies de informatie die in de masterclass wordt besproken mist. De instructeurs zorgen ervoor dat jij alle stof die je leert in de cursussen en masterclasses kunt toepassen in het dagelijks leven. Zij zorgen er met andere woorden voor dat jij een Financial expert wordt.

Twijfel je nog? Op de website van Staan kun je reviews lezen van cursisten die de cursussen van Staan al gevolgd hebben. Ook kun je Staan altijd even contacten over de eventuele vragen die jij nog hebt voordat je wilt beginnen met het volgen van een opleiding of cursus bij Staan. De medewerkers staan je graag te woord. Ook kun je ze altijd even een e-mail sturen.

Het laatste nieuws

Op de website van Staan kun je ook een blog vinden, met het laatste nieuws over Staan en alles wat met hen te maken heeft, maar ook met dingen die te maken hebben met de Financial wereld. Daarnaast kun je er ook blogs lezen over de Academy, dus als je daar nog over twijfelt kun je dit allemaal doorlezen. Ook wordt daar vermeld met wie zij een samenwerking aan zijn gegaan en worden er tips gegeven voor Financials. Handig om in de gaten te houden als je in de financiële wereld zit.

Vestigingen

De Staan Academy is gevestigd in Amsterdam, waar alle opleidingen en cursussen ook plaatsvinden.


Een aantal opleidingen vinden ook plaats in de volgende steden:

 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Utrecht

(Goed om te weten:  Je kunt alle opleidingen ook online volgen)

Kijk op de website van de Staan Academy welke opleidingen je precies in welke stad kunt volgen.

Daarnaast kun je vaak ook kiezen voor diverse varianten. Sommige opleidingen zijn namelijk zowel in een korte als langere variant te volgen. Als je weinig tijd hebt kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen van 0-6 uur per week.

Staan blijft zich focussen op het opleiden van hun cursisten en op het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek. Volg zeker een opleiding bij Staan als jij verder wilt komen als Financial in de financiële wereld. Ze weten waar ze mee bezig zijn en hoe ze jou kunnen helpen om een professionele financial te worden. Met de basis van een Staan opleiding kom je er wel!