Mocht je Staan nog niet kennen, dit bedrijf is een partner voor interim finance & recruitment. Ze hebben maar een missie: ze gaan altijd voor de beste match tussen werkgever en werknemer. Ze zorgen er voor dat de juiste persoon op de juiste plaats terechtkomt. Dit doen ze omdat ze willen bijdragen aan het succes van hun opdrachtgevers. Ze werken met grote merken samen, waaronder Bol.com, Ziggo en Heineken. Achter het logo van Staan kun je de volgende zin zien staan: We deliver great people. En je kunt niet anders zeggen dan dat ze deze slogan dan ook helemaal waarmaken.

Financial controllers

Staan gaat dus altijd voor de beste match tussen werkgever en werknemer en bieden daarom ook verschillende accounting controlling services aan die uitgevoerd kunnen worden door de financial controllers. Dit is wellicht wat voor jouw bedrijf als het voor jou niet mogelijk is om zelf alle financiële werkzaamheden op je te nemen. Het kan zijn dat je hier niet goed in bent of dat je er gewoonweg geen tijd voor hebt. Staan heeft hier wel ervaring mee en neemt deze taken graag op zich zodat alles op orde is en jij hier geen zorgen meer over hebt.


Ze zorgen ervoor dat alle financiële zaken die jij niet op je kunt nemen, in hun handen terechtkomen, inclusief continuïteitsborging. Verder kan Staan alle administratie verwerken, de belastingaangiften doen, de reporting & control verzorgen en ze kunnen ook de jaarrekening opstellen. Allemaal zaken waar je als bedrijf vaak geen tijd voor hebt en waarvan het juist fijn is om dit uit handen te geven. Dit zijn namelijk wel hele belangrijke zaken die absoluut gedaan moeten worden. Op deze manier hoef je er zelf niet naar om te kijken en er ook niet over na te denken. Het wordt allemaal voor je geregeld.

Dit kunnen de financial controllers allemaal doen op de manier dat werkt voor jouw organisatie en ze zorgen ervoor dat ze de belangrijke dingen goed overleggen. Voor hen zijn deze taken namelijk leuk om te doen en ze hebben er veel ervaring mee. Ze weten precies hoe ze de taken moeten uitvoeren op de juiste manier.

Een belangrijke samenwerking is voor Staan heel belangrijk, zodat alle werkzaamheden goed uit worden gevoerd. Ze zorgen dus voor goede communicatie zodat alle zaken goed geregeld worden. Je kunt met een gerust hart alle financiële taken uitgeven aan de financial controllers.


Naast de administratieve taken, kunnen de financial controllers zich ook ontfermen over andere diensten. Zo kunnen ze een budget opstellen, een forecast maken en reporten opstellen. Daarnaast kun je Staan ook inschakelen als je een business partner nodig hebt.

Andere diensten van Staan

Naast de Financial controllers die jou kunnen helpen kun je bij Staan terecht voor nog veel meer diensten die jouw bedrijf wellicht nodig heeft.

  • Interim Finance Professionals. Schakel een interimmer in als een werknemer met zwangerschapsverlof gaat of als je een groot project hebt en een extra handje nodig hebt. Je kunt rekenen op verantwoordelijkheid en de juiste kennis.
  • Finance recruitment. Laat de recruitment maar aan Staan over. Zij zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen.
  • Executive Search. Laat dit aan Staan over voor vaste en interim Finance- en Transformatie positief.
  • Laat Staan je helpen met aan lastig adviesproject. Ze zorgen voor de juiste optimalisatie van processen en ze kunnen ook ondersteunen bij de implementatie van finance systemen.
  • De Staan Academy. Hier wordt later in de tekst uitgebreid over verteld.

Denk jij dat Staan jou wel kan helpen met een van bovenstaande taken, omdat je hier zelf geen tijd voor hebt? Dan kun je contact met ze opnemen. Er volgt dan een gesprek waarin Staan gaat kijken hoe en of ze jouw bedrijf kunnen helpen met de controlling services of met een van de andere taken.

Als dit gesprek goed verloopt en Staan jou inderdaad kan helpen, dan kunnen ze gelijk beginnen. Ze zorgen ervoor dat de administratie helemaal op orde is en ze nemen de werkzaamheden over waar jij zelf geen tijd voor hebt. Een voordeel van Staan is dat het geen fulltime overeenkomst is. Je betaalt namelijk alleen voor de taken die je uit handen geeft en voor de uren die de financial controllers nodig hebben om die taken te vervullen.

Ook voor alle andere taken betaal je alleen voor de uitgevoerde werkzaamheden. Als je hier nog vragen over hebt, kun je Staan altijd even bellen hoe dit precies allemaal werkt. Zij vinden het vooral belangrijk dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen en dat taken die jou niet liggen uit handen genomen kunnen worden.


Staan Finance traineeship

Naast dat Staan diensten uit handen kan nemen voor jouw bedrijf, kun je bij Staan ook een Finance Traineeship volgen. Dit Traineeship is voor jou als jij je graag sneller wilt ontwikkelen binnen Finance & Control. Als je de Traineeship afgerond hebt, dan is de kans groot dat je daarna een afwisselende baan krijgt bij de grootste bedrijven van Nederland waar Staan mee samenwerkt. Die bedrijven zijn eerder al benoemd, maar nog een paar andere grote bedrijven waar Staan mee samenwerkt zijn Vodafone, BMW en Philips. En ook niet geheel onbelangrijk, Staan werkt sinds een tijdje ook samen met Ajax.

Als grote bedrijven jou dus interesseren en je verder wilt groeien in de Finance, dan is deze traineeshop zeker wat voor jou. Je zult veel leren over de Finance wereld en na dit traineeship kun je doorgroeien naar een baan in de Finance. Wellicht word jij dan wel een financial controller bij Staan zodat jij financiële werkzaamheden uit handen kan nemen van andere organisaties.

Naast dat je bij Staan een Finance Traineeship kunt volgen om jezelf te ontwikkelen, hebben ze ook een Academy opgericht, namelijk de Staan Academy.

Staan Academy

De Staan Academy bestaat inmiddels al sinds 2010 en sindsdien zijn ze begonnen met het geven van opleidingen en cursussen. Tot op de dag van vandaag groeien ze nog steeds en ze zijn nog elke dag bezig met hun passie als bedrijf. Staan Academy is eigenlijk opgericht als een platform voor hun eigen Finance Professionals, om hiermee hun persoonlijke ontwikkeling te versnellen. Na een tijdje bleek dat de klanten van Staan ook geïnteresseerd waren. De klanten waardeerden de kennis van de Finance Professionals van Staan. Om deze reden is de Staan Academy nu ook geopend voor externe financials.

Staan heeft internationale verbindingen met CMA (een leadership programma), Masterclasses, Restructuring, Consolidatie en Power BI. Dit zijn slechts een aantal van de internationale verbindingen die Staan heeft.


De cursussen die Staan Academy aanbiedt zijn vanaf BSc-niveau en ze zijn voor iedereen toegankelijk. Daarnaast zijn er op maat gemaakte inschrijvingen voor in-house programma’s. Er zijn dus heel veel mogelijkheden bij de Staan Academy.

Vestigingen van de opleidingen van de Staan Academy

Ben jij geïnteresseerd in een opleiding bij Staan? De Staan Academy zelf is gevestigd in Amsterdam, waar alle opleidingen en cursussen ook plaatsvinden. Woon je niet in Amsterdam? Dan kun je wellicht een opleiding volgen in een van de onderstaande steden, waar een aantal van de opleidingen plaatsvinden.

De andere steden waar een aantal opleiding plaatsvinden:

  • Den Bosch
  • Eindhoven
  • Rotterdam
  • Utrecht

Daarnaast kun je alle opleidingen ook online volgen. Dit is wellicht beter voor jou als je niet dichtbij een van de steden woont.

Check de website van de Staan Academy welke opleidingen je precies in welke stad kunt volgen.

De opleidingen zijn er ook in verschillende varianten. Zo kun je lange en korte opleidingen volgen. Heb je weinig tijd en volg je de opleiding erbij naast je werk? Dan kun je kiezen voor een opleiding van 0-6 uur week. Op deze manier kun je door blijven werken, maar blijf je ook doorleren en jezelf ontwikkelen.


Vacatures bij Staan

Niet op zoek naar een opleiding, maar wel naar een leuke baan? Bij Staan kun je vele vacatures vinden die allemaal te maken hebben met Finance. Mocht jij dus een baan zoeken in de Financial wereld, dan is het goed om dagelijks de vacatures in de gaten te houden bij Staan. Ze updaten hun website zodra er een nieuwe vacature online staat.

Aangezien ze werknemers werven voor andere bedrijven, zijn de vacatures behoorlijk breed en nooit hetzelfde. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een baan als Business controller? Dan kan het zijn dat er meerdere vacatures online staan, maar bij verschillende bedrijven. Zo kan er bijvoorbeeld een vacature online staan als Business controller bij Transavia, Eriks, of Bouwinvest. Het is dan aan jou de keuze bij welk bedrijf jij jezelf ziet werken. Hierdoor heb je meer keuze en ben je niet gefocust op één specifiek bedrijf, maar kun je je ook verdiepen in andere bedrijven die wellicht interessant voor jou zijn.

De blog van Staan

Als je het interessant vindt om het laatste nieuws over Staan in de gaten te houden, dan kun je de blog lezen op hun website. Naast dat je hier het laatste nieuws over Staan op kunt vinden, vind je hier ook allemaal zaken die te maken hebben met de Financial wereld.