Ontslag nemen doe je nooit zomaar. Daar kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Zo kun je een baan hebben gevonden bij een nieuwe werkgever, in dat geval dient je huidige arbeidsovereenkomst beëindigd te worden. Misschien heb je het helemaal niet naar je zin op je werk en heb je voldoende geld om een lange periode te overbruggen. Ook in dat geval moet je een ontslagbrief schrijven voordat je kunt vertrekken bij je werkgever.

De opzegtermijn van een arbeidsovereenkomst

Voordat je je baan gaat opzeggen, is het raadzaam om je arbeidsovereenkomst erbij te pakken. Wat is de opzegtermijn die erin vermeld staat? Kun je binnen 1 maand weg of ben je nog een aantal maanden verplicht om werkzaam te zijn voor je werkgever?


Mocht er geen opzegtermijn in de arbeidsovereenkomst te vinden zijn, dan is altijd de wettelijke termijn van één maand van kracht.

Een ontslagbrief schrijven – wat mag niet ontbreken

Bij het schrijven van een ontslagbrief is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. De brief moet in elk geval kort en zakelijk geschreven zijn. Verder verdienen de volgende punten extra aandacht:

  • naam- en adresgegevens van het bedrijf;
  • je eigen naam en functie;
  • de opzegtermijn van je contract;
  • datum van beëindiging contract / overeenkomst
  • Schrijf geen negatieve zaken over je werkgever (ook al is dit wel de reden van het schrijven van je ontslagbrief)!

Tenslotte mag natuurlijk ook je handtekening niet ontbreken. Kortom, lever je ontslagbrief niet zomaar in, maar lees deze verschillende malen door om er zeker van te zijn dat je alle zaken hebt benoemd. Ben je tevreden? Lever dan de ontslagbrief in bij je leidinggevende.


Je hebt recht op een getuigschrift

Werkgevers zijn altijd verplicht om een getuigschrift te verstrekken aan ex-werknemers. Hierin wordt onder andere vermeld welke periode je in dienst bent geweest bij een werkgever en de functie die je daar bekleedde.

Vraag om een aanbevelingsbrief of referentie

Een aanbevelingsbrief is nog beter om mee te krijgen. Deze brief heeft uitsluitend een positief karakter en kun je uitstekend gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan. Heb je een goede band met je leidinggevende, manager of baas? Vraag desbetreffende persoon dan als referent op te treden in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Wanneer schrijf je geen ontslagbrief?

In sommige situaties is het niet verstandig om een ontslagbrief te schrijven. Ben je geïnformeerd door je werkgever of manager dat je contract niet wordt verlengd? Dan hoef je geen ontslagbrief te schrijven. Doe dit ook niet, want door zelf ontslag te nemen heb je geen recht op een uitkering vanuit het UWV.

Schrijf een ontslagbrief conform de richtlijnen

Heb je een nieuwe droombaan gevonden of wil je in alle rust verder zoeken naar een nieuwe uitdaging? Schrijf dan een ontslagbrief, maar zorg er wel voor dat je voldoet aan bovenstaande richtlijnen. Daarmee voorkom je veel narigheid in de toekomst en kun je probleemloos afscheiden nemen van je huidige werkgever!


Om je te helpen met het schrijven van een ontslagbrief, hebben we hieronder een voorbeeld van een ontslagbrief opgesteld:

————————————————————————————————————————

Naam

Adres

Postcode + Plaats


 

Naam werkgever

Adres/postbus

Postcode + Plaats

 


Plaats

Datum

 

Betreft: beëindigen arbeidsovereenkomst

 

Geachte heer/mevrouw [vul hier de achternaam van de persoon in naar wie je schrijft]

 

Middels het schrijven van deze brief deel ik u mede dat ik mijn arbeidsovereenkomst met [vul hier de naam van het bedrijf in] wil beëindigen omdat ik [vul hier de reden in, maar voorkom negativiteit omtrent de werkgever].

Graag neem ik ontslag per de eerst mogelijke datum met inachtneming van de contractuele opzegtermijn van [vul hier het aantal maanden in dat in je contract staat] maanden. Dit betekent dat ik per [vul hier de datum in dat je niet meer komt werken] uit dienst zal treden.

Graag zou ik een overzicht ontvangen van de arbeidsvoorwaarden voor mij relevant, die verrekend moeten worden met mijn salaris.

Tenslotte zou ik u en mijn collega’s graag willen bedanken voor de goede samenwerking. Ik heb met veel plezier voor [vul hier de naam van het bedrijf in] gewerkt en wens het bedrijf veel succes in de toekomst.

 

Met vriendelijke groet,

 

[vul hier je voor- en achternaam in]

[zet hier je handtekening]