3D printen wordt steeds populairder, je kunt er van alles mee ontwikkelen en steeds meer mensen maken er gebruik van. En groot gelijk, het is een van de beste nieuwe en snelgroeiende technologieën. Wanneer je in bezit bent van een 3D printer ben je een van de eerste consumenten en misschien heb je wel nagedacht om hiermee geld te verdienen? Want dat is zeker mogelijk, en een hele makkelijke manier om de kosten van deze printer terug te verdienen. Om te beginnen met het geld verdienen moet je natuurlijk wel een plan hebben, waar ben ik goed in en wat wil ik ermee bereiken? Dit zijn vragen die je jezelf moet afvragen. Als je deze vragen hebt beantwoord kun je kijken naar de mogelijkheden, wellicht dat een van deze onderstaande ideeën je kunnen helpen:

  • Je eigen webwinkel

3D modellen ontwerpen en printen is een bezigheid die veel ontwerpers leuk vinden om te doen. Je kunt zelf ‘kunst’ ontwerpen en deze binnen te verkopen via je eigen webwinkel komt steeds meer in opkomst. Je ziet dat veel ontwerpers hun eigen design ontwerpen, dit kan iets totaal nieuws zijn maar ook een bepaald product met een verbetering of een kleine aanpassing.


  • Printen voor een ander

Er zijn een heleboel mensen met een bepaald idee voor een product om deze te ontwikkelen en op de markt te brengen. Als 3D printer kun je deze mensen helpen hun product te ontwikkelen en mogelijk zelfs op de markt te brengen. Hoe fijn is het om andere mensen te helpen zijn/haar droom te ontwikkelen met een beetje hulp.

  • Verhuur

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen 3D printer in de verhuur te doen. Voor een bepaald bedrag mag iemand anders hier gebruik van maken. En kun je eventueel helpen ter ondersteuning.

Manieren om geld te verdienen met 3D printen

Manieren om geld te verdienen met 3D printen

  • Andere mensen helpen om het printen te leren

3D printen is een stukje lastiger als het normale printen, er gaat meer werk vooraf als het simpel op een knopje te drukken. Je moet een design hebben, weten wat je wilt ontwikkelen en alles perfect instellen. Dit moet je onder de knie krijgen, en veel blijven oefenen. Er zijn vele mensen die willen beginnen met het 3D printen maar simpelweg niet weten hoe alles werkt, deze mensen kun je met je kennis op weg helpen. Er worden zelfs verschillende cursussen aangeboden om dit te leren, wellicht dat je hierbij kan helpen of zelf een cursus beginnen.


  • De medische wereld

Je hoort zelfs dat steeds vaker in de medische wereld gebruik wordt gemaakt van het 3D printen. Denk bijvoorbeeld aan een kunstbeen maar ook aan complete botten en organen in 3D print. Dit is veel goedkoper als de medische protheses die als snel duizenden euro’s kunnen kosten.

Heb jij ook een goed idee om geld te verdienen met 3D printers of doe je dit al? Laat hieronder je bericht achter.