Ben je aan het studeren en heb je het te druk voor een kantoorbaan van 9 tot 5? Wat dacht je van oppaswerk? Wij hebben voor jou 6 redenen opgesomd waarom oppassen de ideale bijbaan is voor studenten! 

Flexibele werktijden 


Als student kun je het aardig druk hebben. De tentamenweken en projecten vergen vaak veel energie van je. Dit is de reden waarom vele studenten ook geen tijd hebben voor een bijbaan. Zij kunnen niet een gehele dag werken, omdat ze vaak nog huiswerk moeten maken of moeten leren voor een tentamen. Een voordeel van oppaswerk is dat jij zelf jouw werktijden kunt inplannen. Kun je de ene week wel werken en de andere week alleen in het weekend? Dat is met oppaswerk helemaal geen probleem!

Stel je eigen oppas tarief op 

Als oppas mag je zelf je oppas tarief opstellen. Wel moet de ouder hier natuurlijk mee instemmen. Maar hoe meer ervaring je hebt als oppas hoe meer je kunt vragen per uur. Geen idee hoeveel je kunt vragen? Check dan hier hoe je je oppas tarief berekent. Een ander voordeel van oppaswerk is dat je meestal aan het eind van de dag het geld al krijgt. Hierdoor hoef je niet tot het eind van de maand te wachten op je geld.


Voel je weer een kind!

Misschien wel de leukste reden om te gaan oppassen is dat je je voor een paar uurtjes weer als een kind kunt voelen. Heb je het altijd al leuk gevonden om met lego of met de barbies te spelen? Dan heb je er nu een goede reden voor en hoef je je niet te verontschuldigen.  

Nog geen certificaat of opleiding nodig 

Voor veel baantjes heb je een certificaat of diploma nodig voordat je mag beginnen. Voor oppaswerk hoeft dit nog niet! Dus ook zonder certificaat kan je aan de slag. Als je toch een certificaat hebt zoals een: Verklaring Omtrent het Gedrag, een oppasdiploma, een EHBO-certificaat of een certificaat als Pedagogische medewerker, heb je wel een stapje voor op de overige oppassen. 

Goed voor je cv


Ondanks dat je geen certificaat nodig hebt om een oppas te worden staat oppaswerk toch erg goed op je cv. Het laat zien dat je creatief bent, geduld hebt, zorgvuldig bent, dat je verantwoordelijkheid hebt en kan presteren onder druk. Hiernaast laat het natuurlijk ook gewoon zien dat jij als drukke student toch bereid bent om een bijbaan te hebben. Dit toont veel doorzettingsvermogen en wilskracht. Hiermee heb je een streepje voor op andere studenten die hier geen tijd of zin in hadden tijdens hun studie.

Oppassen kan ook tijdens het reizen 

Neem je een tussenjaar en ga je op wereldreis of ga je studeren in het buitenland? Dan komt het misschien wel goed van pas als je ook in het buitenland wat extra geld kunt verdienen. Via Babysits kun je gemakkelijk en gratis een profiel aanmaken als oppas. Een voordeel van Babysits is dat zij in meer dan 25 landen actief zijn, zoals Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje, Japan en nog veel meer… Dus ook in het buitenland kun jij, met je profiel, op zoek naar oppaswerk in de buurt en wat geld verdienen! 

Oppassen is een leuke, gemakkelijke en flexibele bijbaan voor studenten. Wil jij ook graag als oppas werken? Neem dan een kijkje bij Babysits (Oppassen.nl). Dé grootste oppas community van Nederland.