Of je nu snel geld wilt verdienen als student, of op zoek bent naar meer duurzame oplossingen om op lange termijnrijk te worden, er zijn genoeg manieren waarop je vandaag de dag online geld kunt verdienen. Bovendien is geld online verdienen helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen durven denken. Het enige wat je nodig hebt is een goed plan, bruisende motivatie en een stevige dosis discipline. 

Als je op zoek bent naar realistische manieren om online geld te verdienen, dan zijn er een beperkt aantal categorieën waarbinnen jouw strategie zal passen.


Sommige manieren zullen onmiddellijke resultaten opleveren, die jou kunnen helpen om je maandelijkse basisbehoeften zoals huur, EGW en boodschappen te betalen. Andere oplossingen hebben dan weer het potentieel om jouw leven compleet financieel te transformeren op de lange termijn.

Houd echter één gedachte steeds in je achterhoofd: welke methode je ook kiest om een online inkomen te genereren, de tijd die je investeert krijg je nooit meer terug. 

Geld kan worden verdiend en uitgegeven, gespaard en gestolen, geïnvesteerd en verspild. Maar tijd kan je niet opnieuw terugverdienen. Eenmaal de tijd verstreken is, krijg je hem niet meer terug. Daarom is tijd veel waardevoller dan geld en is het belangrijk om stil te staan bij hoe jij jouw tijd wil invullen terwijl je online geld gaat verdienen.


Hieronder hebben wij enkele manieren voor jou verzameld ter inspiratie.

Tip: Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik dan hier.

Start een niche blog of website

Heb je een goed gevoel voor taal en schrijf je graag? Heb je zeer uitgebreide en gedetailleerde kennis over een bepaald topic? Dan kan het starten van een online blog of website een heel mooie manier zijn om geld te verdienen online.

Kies een topic waar je veel over weet en begin regelmatig artikelen te publiceren. Hoe specifieker, hoe beter. Wanneer je op termijn een publiek opbouwt, kan je veel geld vragen voor advertenties, aangezien jouw lezers een zeer specifieke interesse hebben, en dit is zeer waardevol voor bedrijven. 

Je kan ook werken via affiliatie links, waarbij je een link plaatst op je blog of website naar bijvoorbeeld een bepaald product dat je gebruikt. Voor iedere klant die jij doorverwijst naar de producent kan je een vergoeding ontvangen. Dit heet ‘commissie’ en eens je blog wat verkeer genereert kan dit een erg mooi bedrag opleveren.


Er zijn tal van middelen om als affiliate online geld te verdienen. Je kan producten promoten via TradeTracker, Daisycon, Awin, Adtraction, Impact Radius en vele andere. Bovendien hebben veel van de grotere bedrijven ook nog hun eigen affiliate programma’s. Doe voldoende onderzoek op voorhand en vind het juiste bedrijf met een product dat relevant is voor jouw publiek en waar je zelf achter staat. Je zal namelijk dit product gaan promoten bij je bezoekers.

Beschrijving: https://financer.com/nl/persoonlijke-financien/online-geld-verdienen/

Maak gebruik van bestaande websites

Online geld verdienen als student kan een hele opgave zijn. Zeker wanneer je geen idee hebt hoe je er aan moet beginnen. 

Gelukkig bestaan er een heleboel platformen waar je eenvoudig een account kan aanmaken en beginnen met baantjes zoeken, passief inkomen kan generen of advertenties plaatsen.

Craigslist: Deze site is al meer dan tien jaar het platform bij uitstek voor mensen die online wat extra geld willen verdienen. Vooral in de VS is dit platform erg populair. Je kunt eenvoudig jouw gebruikte spullen verkopen, een logeerkamer in je huis of appartement verhuren en je diensten aan de wereld aanbieden.
 

Upwork: Deze website biedt een geweldige marktplaats voor de verkoop van vrijwel elke professionele service. Denk aan vertaler, developer, grafisch ontwerp of zelf klantendienst en fotograaf.


Je kan je onmiddellijk aanmelden op het platform. Je hebt geen eigen zaak, eigen website of iets anders nodig om te starten. Het enige wat je hoeft te doen is in staat zijn om een hoogwaardige service te bieden tegen een redelijke prijs. Wees wel gewaarschuwd: de concurrentie is genadeloos, en je zal voldoende tijd moeten besteden om vaardigheden te ontwikkelen en klanten te vinden.

Fiverr: Het Israëlische Fivver is in 2010 gestart door Shal Wininger en Micha Kaufam en is gelijkaardig aan Upwork. Je kan je services aanbieden op het platform vanaf $5 maar je kan ook veel meer betaald krijgen voor upgrades en add-ons. 

Hieronder enkele voorbeelden van services die je kan aanbieden op Fiverr en Upwork:

 • Logo ontwerp
 • Websites bouwen
 • Social Marketing
 • Photoshop Editing
 • Video services (editing, opnames, etc)
 • Video Tutorials maken
 • Grafisch ontwerp
 • Apps ontwikkelen
 • Ontwikkelaar

Etsy: Hoewel Etsy’s populariteit de laatste tijd is afgenomen, is het nog steeds een geweldig platform voor de verkoop van handgemaakte artikelen online. Je hebt namelijk geen behoefte aan complexe e-commerce sites, technische kennis van webdevelopment, of enige vorm van automatisering.

Je maakt simpelweg een account aan en kan meteen starten met jouw creaties te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan kledij, kaarsen, tekeningen, etc.


Etsy rekent een kleine commissie voor elke verkoop die je doet en rekent een kleine vergoeding per item dat je aanbiedt. Het is een prima platform waar veel mensen nog steeds gebruik van maken als hun primaire bron van inkomsten.

Shutterstock en iStockPhoto: Heb je een aanleg of passie voor fotografie? Overweeg dan zeker eens om je foto’s aan te bieden op stockfoto websites als Shutterstock en iStockPhoto. Als je over de nodige vaardigheden beschikt, kan het een grote potentiële bron van passieve inkomsten voor je zijn. 

Verkoop je eigen spullen

Een andere manier om online geld te verdienen is het verkopen van producten online. Dit kan je doen via je eigen webshop, of via platformen zoals Ebay en Amazon. 

Heb je veel tweedehands spullen die je niet meer gebruikt? Denk dan zeker ook eens aan marktplaats.nl en tweedehands.net. De meeste mensen hebben een schat aan spullen die ze niet meer of weinig gebruiken en waar andere mensen specifiek naar op zoek zijn. Je zou er van versteld kunnen staan hoeveel geld je meteen kan verdienen door je oude spullen te verkopen online!

Je kan er voor kiezen bijvoorbeeld om aan het einde van het jaar oude schoolboeken op te kopen  voor een prikje en deze het volgende jaar met winst te verkopen aan de nieuwe studenten.

Wees vooral creatief en zie kansen waar anderen misschien kansen laten liggen. Net op die plaatsen kan je het meeste winst behalen!

Wil je een eigen webshop opstarten? Dan zal je ook voldoende tijd moeten investeren om de kneepjes van het vak te leren.

Om te beginnen heb je een website en een hostingaccount nodig. Je hebt ook betaalsoftware nodig, zoals die aangeboden door bijvoorbeeld Stripe of PayPal. 

Je moet de site ontwerpen, producten plaatsen en aan marketing doen.

Je hebt ook e-commerce software nodig en beschikken over een opslagplaats om je producten te bewaren (gesteld dat je geen digitale producten verkoopt zoals e-books of online cursussen, of gebruik maakt van ‘dropshipping’, waarbij jouw producten ondergebracht zijn bij een groter bedrijf zoals Amazon). Ook klantenservice en terugbetalingen mag je niet uit het oog verliezen. 

Maar dat is nog niet alles. Je hebt ook verkeer nodig. Denk hierbij aan zoekmachine optimalisatie (SEO), Facebook advertenties en andere social media campagnes. 

Het is hard werken dus, vooral in je eentje. Maar als je genoeg doorzettingsvermogen en tijd hebt, is alles mogelijk.

Parttime baan

Extra geld verdienen als student kan uiteraard ook door het zoeken van een parttime baan. Vaak gaat het hier wel niet om online banen.

Mogelijkheden zijn o.a. :

 • Horeca
 • Oppas
 • Bijles geven
 • etc…

Werken als student zorgt voor een regelmatige stroom van inkomsten en kan je in staat stellen om waardevolle werkervaring op te doen. Bovendien geniet je als student een mooi belastingvoordeel en hoef je dus minder af te geven aan de overheid.

Conclusie

Online geld verdienen als student hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als de meeste mensen denken. Met een beetje creativiteit en goeie moed is er veel mogelijk.

Ga na bij jezelf waar je goed in bent, en waarvoor je bereid bent tijd op te geven. Het is belangrijk dat je iets zoekt waar je plezier aan beleeft, of op z’n minst een waardevolle vaardigheid kan leren. Dit kan ontzettend veel opleveren, zowel in je persoonlijke ontwikkeling, als in het verdienen van extra geld.

Wil je meer manieren om online geld te verdienen? Klik dan hier.