Video’s zijn een van de krachtigste en meest aantrekkelijke vormen van online content. Of je nu je bedrijf wilt promoten, je vaardigheden wilt laten zien of je verhalen wilt delen, met video’s kun je je publiek bereiken en aan je binden. Maar hoe maak je video-inhoud die er professioneel en boeiend uitziet?


In dit artikel laten we je kennismaken met vier van de beste videomakers op de markt en geven we je een aantal belangrijke stappen om video’s van hoge kwaliteit te maken.

De 2 beste videobewerkingsprogramma’s

Er zijn zoveel videobewerkers beschikbaar dat het vinden van de juiste videobewerker een lastige taak kan zijn. In dit gedeelte hebben we de vier beste videobewerkers geselecteerd die uw video’s een professionele uitstraling geven.

1. Movavi Video Editor

Movavi Video Editor is een gebruiksvriendelijk en veelzijdig videobewerkingsprogramma voor Windows en macOS waarmee u in enkele minuten verbluffende video’s kunt maken.


Het meest geschikt voor: Movavi Video Editor is het meest geschikt voor beginners en hobbyisten die nog zoeken naar “video gratis bewerken” op Google, maar diep van binnen al verbluffende video’s willen maken op een gebruiksvriendelijke manier. Enkele van de functies van Movavi Video Editor zijn:

 • Ondersteuning voor 4K- en Full HD-video’s
 • Geïntegreerde mediabibliotheek met licentievrij filmmateriaal, muziek en geluiden
 • Chromakey, slowmotion, achteruit en andere speciale effecten
 • AI-ondersteunde bewerkingstools
 • Exporteren naar gangbare formaten en platforms

2. PowerDirector 365

PowerDirector 365 is professionele videobewerkingssoftware voor Windows en macOS met een steile leercurve die alles biedt wat je nodig hebt om verbluffende video’s te maken.

Meest geschikt voor: PowerDirector 365 is het meest geschikt voor professionele gebruikers die hun video’s naar een hoger niveau willen tillen en niet alleen een video willen bewerken. Enkele functies van PowerDirector 365 zijn:

 • Ondersteuning voor 8K- en VR-video’s
 • Onbeperkte toegang tot eersteklas effecten, muziek en archiefmedia
 • AI-tools zoals objectdetectie, beweging volgen, enz.
 • Videostabilisatie, ruisonderdrukking, HDR-effect, enz.
 • Cloudopslag en back-up

Belangrijke stappen voor het produceren van video’s van hoge kwaliteit

Nu je een idee hebt van welke videobewerker je kunt gebruiken, volgen hier enkele belangrijke stappen voor het maken van video’s van hoge kwaliteit:

 1. Plan je video: Voordat je begint met filmen of het bewerken van je video, moet je een duidelijk idee hebben van je publiek, boodschap, toon, stijl, enz. Schrijf een script of schets voor je video en bereid alle materialen en apparatuur voor die je nodig hebt.
 2. Film je video: Zorg voor goede belichting, geluidskwaliteit en camerahoeken. Wissel shots en hoeken af voor meer dynamiek. Gebruik de regel van derden en vermijd camerabewegingen.
 3. Bewerk je video: Gebruik tijdens het bewerken van je video de hulpmiddelen en functies van je videobewerkingsprogramma om je beelden te verbeteren en wat flair toe te voegen.
 4. Bekijk en exporteer je video: Bekijk je video zorgvuldig voordat je hem exporteert of deelt en zorg ervoor dat hij aan je verwachtingen en doelen voldoet. Controleer op fouten of vergissingen zoals spelling, grammatica, audiosynchronisatie, enz. Pas de video-instellingen aan, zoals resolutie, framerate, bitsnelheid, enz. om de kwaliteit en grootte van je video te optimaliseren. Kies het juiste formaat en platform voor je video.

Conclusie

Videocontent is een geweldige manier om je merk, je vaardigheden of je verhalen te laten zien. Met de juiste videobewerker en een paar basisstappen kun je videocontent maken die er professioneel en boeiend uitziet. Of je nu een beginner bent die waarschijnlijk alleen maar foto’s heeft gemaakt of een professional die al eerder zelf een film heeft gemaakt, er is een videobewerkingsprogramma dat past bij jouw wensen en voorkeuren.


Genoeg van simpelweg video’s trimmen! Probeer een van de vier videobewerkingsprogramma’s die wij aanbevelen en zet de eerste stap naar het maken van video-inhoud als een professional.