De goedkope budgetpolissen voor de zorgverzekering worden relatief veel door ouderen afgesloten, terwijl deze aan de andere kant juist bedoeld zijn voor jongeren. Zij zijn over het algemeen weinig ziek en regelen veel van hun zaken online, waarmee ze flink kunnen besparen op de premie voor hun zorgverzekering. Merk je dat je opa of oma een budgetpolis heeft of er over nadenkt om die volgend jaar af te sluiten? Huisartsen waarschuwen dat dit vaak een slecht idee is, omdat de ouderen niet goed weten waar ze op die manier voor kiezen.

 


 

Ouderen hebben bijvoorbeeld veel moeite om hun medicijnen via internet te bestellen, ze zijn daar in veel van de gevallen voor aangewezen op hun kinderen of kleinkinderen. Ze sluiten een budgetpolis af om voordelig gebruik te maken van de zorgverzekering, maar houden er dan geen rekening mee dat die besparing ergens vandaan dient te komen. Ze dienen hun medicijnen voortaan bijvoorbeeld online te bestellen. Dat is voor jongeren geen probleem, maar veel ouderen begrijpen niet goed dat ze niet langer gewoon bij de apotheek bij hen om de hoek terecht kunnen.

Goedkope zorgverzekering voor jongeren ook vaak door ouderen afgesloten

Goedkope zorgverzekering voor jongeren ook vaak door ouderen afgesloten

Waarschuwing door huisartsen

Huisartsen waarschuwen daarom dat de budgetpolis speciaal bedoeld is voor jongeren die weinig ziek zijn, ouderen dienen er rekening mee te houden dat de lage premie veelal niet voor hen is weggelegd. Jongeren hebben de kans om online hun zaken te regelen, ouderen hebben vaak behoefte aan wat meer begeleiding en service. Zorg er dus voor dat je zelf een goedkope zorgverzekering voor jongeren afsluit, terwijl je daarnaast goed op dient te letten dat je opa of oma daar bij voorkeur geen gebruik van maakt. Kun je zelf ouderen ondersteunen bij hun zorgpolis en bijvoorbeeld hun medicijnen bestellen of digitaal hun declaraties invoeren? Dan is de budgetpolis wellicht toch geschikt, mits ook de dekking en voorwaarden aansluiten bij de levensstijl en het risico op ziekten of aandoeningen.


Zorgverzekering vergelijken