In een eerder artikel gaven we aan dat enkele zorgverzekeraars dekking bieden voor de aanschaf van gehoorbeschermers, een actueel onderwerp dat met name voor jongeren van belang is. Met name jongeren bezoeken bijvoorbeeld festivals waar de muziek vaak hard staat, waardoor het van belang is om goede gehoorbescherming aan te schaffen.

Zorgverzekering vergelijken

Aanvullende zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering voor de zorg bestaat er geen dekking voor deze gehoorbeschermers, hiervoor dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Slechts enkele zorgverzekeraars bieden korting dekking voor gehoorbeschermers, de rest van de verzekeraars beperkt de dekking tot gehoorapparaten of andere hulpmiddelen om beter te horen.


Welke verzekeraars bieden dekking voor gehoorbescherming?

Welke verzekeraars bieden dekking voor gehoorbescherming?

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar CZ biedt je geen vergoeding voor de gehoorbeschermers, maar biedt je wel een korting van 10% op het moment dat je deze op www.alpine.nl laat maken. Het is dan van belang om tijdens het bestellen de code ‘alpine-cz’ in te voeren, zodat duidelijk is dat je in aanmerking wilt komen voor deze korting. De korting is geldig tot en met 30 juni, waardoor het van belang is om ze voor die datum te bestellen.
Een tweede verzekeraar die korting biedt op de kosten voor gehoorbeschermers is Zorgcollectief FNV/ Menzis. Leden van de FNV-vakbond die zich verzekeren bij Menzis kunnen rekenen op 50% korting op gehoorbescherming op maat, die ze zich kunnen laten aanmeten bij Hans Anders. Je betaalt dan nog €74,50, in plaats van de oorspronkelijke €149.
Ten derde kun je terecht bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, hier kun je rekenen op maximaal €40 vergoeding voor de gehoorbeschermers. Het gaat om een vergoeding per jaar, wat betekent dat je ieder jaar een nieuwe set aan kunt kopen. Je hebt in dat geval de AV GeZZin-polis, AV-sure of AV-totaal polis nodig, voor gezinnen, HBO/WO-studenten en MBO-studenten.

  • Geen dekking vanuit de basisverzekering
  • Kortingen en dekking bij enkele zorgverzekeraars