Heb je een zorgverzekering via je ouders en heb je eigenlijk nooit eerder gekeken naar de zorgverzekeringen voor jongeren, of ben je benieuwd wat de voordelen daarvan zijn? Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je het komende jaar heel voordelig van een zorgverzekering met jongerendekking kunt profiteren.

 


 

Specifieke dekking voor jongeren

Een zorgverzekering voor jongeren kent een heel specifieke dekking, met betrekking tot de aanvullende polissen. De basisdekking is voor iedereen gelijk, deze is wettelijk vastgesteld door de overheid. De jongerenpolis voorkomt bijvoorbeeld een aanvullende polis met dekking voor hulpmiddelen voor ouderen, terwijl je kunt rekenen op gratis voorbehoedsmiddelen of wellicht een goede dekking voor kraamzorg. De zorgverzekering voor jongeren houd rekening met de risico’s die je als jongere loopt, om je daar goed voor te verzekeren. Je betaalt wat dat betreft een scherpe premie voor de dekking die je daadwerkelijk kunt gebruiken, je voorkomt betalingen voor onderdelen in de polis die je niet nodig hebt.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Goedkope basisdekking en aanvullende polissen

Uiteraard is een zorgverzekering voor jongeren daarnaast vaak voordeliger dan een reguliere polis. Zorgverzekeraars weten dat jongeren gemiddeld weinig last hebben van klachten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een zorgverzekering waarbij je alleen in de beste ziekenhuizen in de omgeving terecht kunt. Je bent als jongere vaak nog goed mobiel, waardoor je niet afhankelijk bent van een behandelaar in de buurt. De zorgverzekering voor jongeren zit wat dat betreft vaak anders in elkaar dan de overige polissen, waardoor je een scherpe prijs betaalt voor zowel de basisdekking als de aanvullende polissen.


Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering voor jongeren?

Wat zijn de voordelen van een zorgverzekering voor jongeren?

Online mogelijkheden voor jongeren

Tenslotte kun je met een zorgverzekering voor jongeren profiteren van de online mogelijkheden die er beschikbaar zijn. Je kunt veel van je zaken online regelen, zoals het doorgeven van wijzigingen of het indienen van een declaratie. Wil je overstappen of inzicht krijgen in de polis, bijvoorbeeld om na te gaan wat er wel of niet binnen de vergoeding valt? Ook daar kun je met een zorgverzekering voor jongeren heel eenvoudig online achter komen, zodat je niet langer voor verrassingen komt te staan en de zorgverzekeraar de kosten tot een minimum kan beperken.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken