Vanaf je achttiende zijn er ontzettend veel saaie dingen die veranderen. Wij willen je hier van op de hoogte stellen, omdat het wel financieel belangrijk is dit te weten. Vanaf deze leeftijd ben je niet alleen officieel volwassen, maar mag je ook zelfstandig in een auto rijden (met rijbewijs natuurlijk) en ben je stemgerechtigd. Dat zijn de leukere dingen misschien, maar even belangrijk zijn ook de verzekeringen.

Zorgverzekering

Vanaf je achttiende moet je dit zelf regelen. Hiervoor stond je op de polis van je ouders bijgeschreven, kosteloos. De wet in Nederland schrijft voor dat binnen een maand na je 18e verjaardag jij een persoonlijke, dus eigen, zorgverzekering moet hebben. Kijk goed om je heen, er zijn zorgverzekeringen die speciaal voor jongeren zijn. Hierdoor zul je goedkoper uit zijn. In 2014 zijn er zorgverzekeringen die al een verzekering aanbieden vanaf € 80,00. Kijk bijvoorbeeld eens naar de speciale acties van Meeus Studentenverzekering.


Zorgtoeslag

Bij een zorgverzekering hoort automatisch ook zorgtoeslag. Deze kun je aanvragen. Lees hier wat zorgtoeslag is en hoe jij dit zelf kunt regelen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je jezelf. Deze verzekering is niet verplicht. Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd tegen onder andere de beschadiging die je hebt aangebracht in het huis van een vriend van je. Bijvoorbeeld omdat er een glas chocomel is omgevallen op de bank.

 


Wonen Spullen 728 x 90

 

Reisverzekering

De reisverzekering is ook niet verplicht, echter wel handig. Het spreekt voor zich, je verzekerd jezelf tegen ongemakken tijdens vakantie.

Inboedelverzekering

Wanneer je niet meer bij je ouders thuis woont, maar op jezelf, is het verstandig een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee wordt schade aan je eigen spulletjes vergoed, zoals je televisie bijvoorbeeld. Vrijwel alle verzekeraars bieden een voordelige verzekering aan waarbij je de inboedel gemakkelijk tot 15.000 euro verzekerd is.

Studentenkorting

Belangrijk om te weten (en te delen!): Enorm veel verzekeraars bieden zeer voordelige studentenverzekering aan. Maak hier dus gebruik van!


Ook net 18 en een vraag? Stel hem hieronder!