Nadenken over de dood en je uitvaart is misschien niet een bezigheid waar je prioriteit aan stelt. Toch is het verstandig om je op relatief jonge leeftijd al bezig te houden met je laatste afscheid. Het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft namelijk veel voordelen. Maar waarom is een uitvaartverzekering eigenlijk zo belangrijk? En waar moet je precies op letten bij het afsluiten van zo’n verzekering? Wij zetten het voor je op een rij.

Waarom een uitvaartverzekering?

De kosten voor een simpele uitvaart kunnen oplopen tot zo’n 7.000 euro. Afhankelijk van je wensen kan een uitvaart zelfs 10.000 euro kosten. Een begrafenis of crematie is dus behoorlijk duur, en ook kost het regelen van een waardige uitvaart veel tijd en moeite. Om te voorkomen dat nabestaanden worden opgescheept met deze (financiële) lasten, is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering is een verzekering waarmee de kosten voor een begrafenis of crematie gedekt worden. Met het afsluiten van een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de kosten van een begrafenis of crematie verzekerd zijn, en je laatste afscheid precies zal verlopen zoals jij dat had gewild. Ook kun je samen met de uitvaartverzekeraar duidelijk zwart op wit zetten wat jouw uitvaartwensen zijn. Zo kunnen de nabestaanden zich richten op het emotionele verlies, en is alles voor de uitvaart goed geregeld.


Welke verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Elke uitvaartverzekeraar biedt verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Deze verzekeringen verschillen van kenmerken, dekkingen en financieringen. Zo kan er na het overlijden geld uitgekeerd worden, zodat de nabestaanden met dat geld een uitvaart kunnen regelen. Hierbij is sprake van een kapitaal uitvaartverzekering. Nabestaanden hebben de vrijheid om zelf te bepalen hoe het uitgekeerde bedrag wordt besteed. Ook kun je kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Hierbij krijg je een dienstenpakket. De uitvaartverzekeraar regelt dan de begrafenis of crematie. Daarnaast kun je ook kiezen voor een natura sommenverzekering, waarbij de nabestaanden verplicht zijn om het uitgekeerde geldbedrag volledig te besteden aan de uitvaart. Er is hier wel sprake van keuzevrijheid op het gebied van de uitvaartverzorger en de inrichting van de begrafenis of crematie.

Waarom is het van belang om uitvaartverzekeringen te vergelijken?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het belangrijk dat je rekening houdt met jouw persoonelijke wensen. Wil je bijvoorbeeld graag dat je kinderen worden meeverzekerd? Hoeveel premie zou je willen betalen? En tot wanneer moet je die premie blijven betalen? Omdat er veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden. Door de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken, kom je er namelijk achter wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende verzekeraars en verzekeringen. Zo weet je zeker dat je een verzekering afsluit die goed past bij jouw wensenpakket en (financiële) situatie.

Je kunt je uitvaartverzekering gemakkelijk vergelijken op de website van Uitvaartverzekeringwijzer.net


Meer informatie over andere verzekeringen vind je hier

 

 

Wil je meer weten over het vergelijken van uitvaartverzekeringen? Laat dan hieronder een bericht achter!