Weet jij wat een uitvaart kost? Al snel 8.000 euro! Dat is een bedrag dat niet iedereen op zijn rekening heeft staan. Je bent misschien nog niet zo met de dood bezig. Gelukkig maar. Toch is het goed om er eens te bedenken wie er voor de kosten van je begrafenis of crematie zou moeten betalen als je onverwacht zou overlijden. Met een uitvaartverzekering zorg je dat niemand met jouw kosten achterblijft.

script type=”text/javascript” src=”//developers.affiliateprogramma.eu/sourcefiles/js/jquery-latest.js”>


Tot je 18e zijn je ouders verantwoordelijk

Is het nodig om een uitvaartverzekering voor jezelf te regelen? Als je onder de 18 bent is dat de verantwoordelijkheid van je ouders. Al zij een uitvaartverzekering hebben dan bestaat er een goede kans dat je gratis bent meeverzekerd. Als meerderjarige dan moet je het zelf regelen. Maar misschien moeten we eerst even uitleggen wat een uitvaartverzekering precies is.

Wat is een uitvaartverzekering eigenlijk?

Bij een uitvaartverzekering kies je van te voren een bedrag dat wordt uitbetaald als je overlijdt. Als dat gebeurt wordt er geld uitbetaald aan je nabestaanden om de uitvaart zelf te regelen of wordt het geld rechtstreeks gebruikt door de uitvaartondernemer die je uitvaart regelt. Dit bedrag, je leeftijd en hoe lang je wilt betalen voor je verzekering bepalen hoeveel je per maand moet betalen voor je verzekering.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Een rare verzekering, zo’n uitvaart verzekering

Een uitvaartverzekering is een rare verzekering. Bij een normale verzekering dek je je in voor een risico dat je loopt. Bij een uitvaartverzekering weet je zeker dat er uitbetaald gaan worden: als je dood gaat. Hoeveel je betaalt voor je uitvaartverzekering hangt af van de kans dat jij binnen een bepaalde tijd sterft. En omdat die kans bij jou als jongere kleiner is, betaal je dus ook minder.


Een uitvaartverzekering, heb ik dat al nodig?

Een uitvaartverzekering, heb ik dat al nodig?

Hoe jonger je bent, hoe minder je betaalt

Als je het kan betalen dan kan je flink besparen door nu al een uitvaartverzekering te nemen. Stel je wilt een verzekering voor 8.000 euro en je wilt dat in dertig jaar betalen. Dan betaal je als achttienjarige ongeveer 8,50 euro per maand. Zou je die zelfde verzekering als 38-jarige afsluiten, dan ben je al snel 14 euro per maand kwijt. Als je je verzekering jong afsluit krijg je aan het eind van de rit dus hetzelfde bedrag terwijl je veel minder betaald!

Het is dus best een goed idee om als jongere al een uitvaartverzekering te nemen. Zo laat je niemand met een hoge rekening achter en je bent nog goedkoper uit ook!