Wellicht ben jij als lezer ook een student of een aankomend student. Vanaf een bepaalde leeftijd kan jij een studentenverzekering afsluiten. Een studentenverzekering brengt verschillende voordelen met zich mee. Het afsluiten van een volwaardige zorgverzekering is vanaf je 18e verjaardag verplicht, waardoor ook studenten een verzekering af moeten sluiten. Wij gaan voor jou onder andere op het begrip studentenverzekering in.

Waarom een studentenverzekering?

Verschillende leeftijdsgroepen hebben verschillende eisen aan zaken die zij verzekerd willen hebben. Oudere mensen zullen het liefst een goede zorgverzekering hebben, aangezien de kans groot is dat zij hier anders zelf veel geld aan zouden uitgeven. Jongeren zijn over het algemeen minder vaak ziek dan ouderen. Daarom is de studentenverzekering in het leven geroepen. Een studentenverzekering kan je afsluiten wanneer je een fulltime student bent die tussen de 18 en 35 jaar oud is. Hierna moet je overstappen naar een ´normale´ verzekering. Doordat studenten over het algemeen minder gebruik maken van een verzekering, zorgt dat ervoor dat een studentenverzekering goedkoper is dan een normale verzekering. Het loont onder meer vanwege deze reden om een studentenverzekering af te sluiten, wanneer je hier recht op hebt.


Een studentenverzekering afsluiten, waarom zou je?

Een studentenverzekering afsluiten, waarom zou je?

Onderdelen studentenverzekering

Een studentenverzekering bestaat over het algemeen uit de volgende onderdelen:

  1. Een inboedelverzekering voor schade aan bijvoorbeeld je studentenkamer of studio;
  2. Een aansprakelijkheidsverzekering voor wanneer jij ongewenst schade aanricht;
  3. Een ongevallenverzekering, mocht je bijvoorbeeld invalide raken of (onverwachts) overlijden. Deze verzekering wordt veelal als extra optie aangeboden.

Doordat de kans klein is dat je een van deze verzekeringen nodig zal hebben, zijn de verzekeringskosten die je moet betalen voor jouw studentenverzekering, over het algemeen, laag. Desondanks loont het zeker de moeite om eens goed te bekijken welke eisen jij stelt aan een verzekering en bij welke verzekeraar jouw uitgekozen verzekering het goedkoopste is. De basisverzekering zorgt voor een hoog eigen risico dat op iedereen van toepassing is en daardoor wettelijk bepaald is.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!