Wil je een voordelige zorgverzekering voor jongeren afsluiten? Steeds meer verzekeraars bieden een online polis, die met name goed geschikt is voor jongeren. Je kunt zoveel mogelijk online regelen, waardoor de verzekeraar kosten bespaart en jij kunt rekenen op een scherpe korting op de premie. Daarnaast kun je gebruik maken van een vrijwillig eigen risico en kun je zorgtoeslag aanvragen, ter ondersteuning bij het betalen van je zorgpremie. Op die manier sluit je een goede zorgverzekering voor jongeren af, waarmee je voor een scherpe premie per maand zorgt voor een goede dekking van zorgkosten.

Zorgverzekering vergelijken

Online goede zorgverzekering voor jongeren

Voorbeelden van zorgverzekeringen voor jongeren zijn bijvoorbeeld Bewuzt van VGZ en ZEKUR van Univé. Uiteraard zijn deze zorgverzekeraars voor iedereen beschikbaar, al past de benadering en de specifieke dekking doorgaans het best bij jongeren. De basisdekking is bij iedere verzekeraar gelijk, aangezien deze gebonden is aan wettelijke voorschriften. Wil je ook een aanvullende polis afsluiten? Vergelijk de verschillende verzekeraars dan goed op basis van de voorwaarden. Je hebt als jongere bijvoorbeeld weinig aan de dekking van kosten voor hulpmiddelen die ouderen gebruiken, terwijl je meer hebt aan de volledige dekking van medische kosten in het buitenland.


Vrijwillig eigen risico binnen zorgpolis

Maak je weinig zorgkosten en ben je als jongere op zoek naar een zo voordelig mogelijke polis? Denk dan ook eens aan het vrijwillig eigen risico. Je kunt tot maximaal €500 extra eigen risico accepteren, wat je een voordeel tot enkele honderden euro’s per jaar aan premie op kan leveren.
Heb je nu nog onvoldoende geld achter de hand voor een dergelijk eigen risico? Stap dan over naar een voordelige online verzekering en gebruik de enkele tientjes per maand die je bespaart om op een aparte spaarrekening wat extra geld op te bouwen. Op die manier kun je volgend jaar wellicht wel een zorgverzekering voor jongeren met een hoger eigen risico afsluiten.

 


Zorgtoeslag aanvragen voor premie zorgverzekering

Uiteraard kun je als jongere zorgtoeslag aanvragen voor de premie van je zorgverzekering. Verdien je nog weinig (of zelfs nog niets)? Dan heb je recht op Zorgtoeslag vanuit de Belastingdienst. Je kunt vanaf je 18e levensjaar op die manier een tegemoetkoming in de kosten verwachten, het jaar waarop je zelf een zorgverzekering dient af te sluiten en je geen gebruik meer kunt maken van de polis van je ouders. Op die manier blijft er bij een voordelige zorgverzekering slechts een premie van maximaal enkele tientjes per maand over, waardoor je dit ook met een beperkt inkomen goed op kunt brengen.