Wil je een reisverzekering voor jongeren afsluiten, of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn ten opzichte van de reisverzekering van je ouders? Veel jongeren worden al van jong af aan door hun ouders verzekerd. Het is echter zelfs voor je 18e al mogelijk om een eigen reisverzekering te gebruiken, al dienen je ouders deze dan nog voor je af te sluiten. Vanaf je 18e kun je zelf een reispolis afsluiten, waarmee je de specifieke risico’s af kunt dekken waar jij mee te maken hebt. Ga je bijvoorbeeld met vrienden op wintersport, of duiken op een exotische locatie? Houd er dan rekening mee dat je een andere dekking nodig hebt dan je ouders die in de zomer een paar weken gaan kamperen.

 


[daisycon_reis mediaid=”217026″ amount=”5″]

 

Eigen reisverzekering voor jongeren

Het is voor jongeren vanaf 18 jaar steeds gebruikelijker om een eigen reisverzekering af te sluiten. Het is een relatief voordelige verzekering, die je slechts een paar euro per maand of een beperkt bedrag per reis hoeft te kosten (doorlopend of kortlopend). Je kunt vanaf je 18e online reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is verstandig om vooral goed naar de dekking te kijken, om die zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de (avontuurlijke) reizen die je maakt of die je van plan bent te gaan maken.


Jongeren onder de 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar en wil je toch al een goede eigen reisverzekering afsluiten? Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om zelf een polis af te kunnen sluiten, wat betekent dat je hiervoor nog afhankelijk bent van je ouders. Je kunt je ouders echter een eigen polis voor jezelf af laten sluiten, zodat je geen onderdeel meer uit hoeft te maken van de polis die zij hebben. Uiteraard kun je op die manier ook zorgen voor aanvullende dekkingen en pakketten, zodat je ook onder de 18 kunt rekenen op een goede reisverzekering die aansluit bij de risico’s die je graag af wilt dekken.

Welke reisverzekeringen voor jongeren zijn er beschikbaar?

Welke reisverzekeringen voor jongeren zijn er beschikbaar?

Doorlopende of kortlopende polis

Zodra je een eigen reisverzekering wilt afsluiten is het ook als jongere interessant om na te denken over een doorlopende of een kortlopende polis. Ga je per jaar meerdere keren op vakantie of verblijf je gemiddeld meer dan 21 dagen per jaar op een vakantie-adres? Dan is een doorlopende reisverzekering over het algemeen het meest voordelig, indien je minder op reis bent kun je het best een kortlopende reisverzekering afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering voor jongeren kun je standaard rekenen op dekking voor medische kosten, schade aan je bagage en diverse andere zaken, zonder dat je daar omkijken naar hebt.

reisverzekering vergelijken

Maak gebruik van onze gratis reisverzekeringvergelijker