Ga je ieder jaar op wintersport, of ben je dat komend jaar van plan? Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering afsluit, gemiddeld krijgt ongeveer de helft van de jongeren te maken met kosten die zij claimen op hun reispolis. Zorg er bovendien voor dat je voldoende dekking afsluit, de wintersport vraagt veelal om een aanvullende module of meer uitgebreide dekking, bijvoorbeeld vanwege de fysieke risico’s tijdens het skiën of snowboarden.

 


[daisycon_reis mediaid=”217026″ amount=”5″]

 

Val, blessure of ziekenhuisopname

Op 1 en 2 binnen de top 6 van wintersportschades bij jongeren staan een val of blessure, naast een ziekenhuisopname of doktersbezoek. 18% van de jongeren die schade claimt krijgt te maken met een val of blessure, die ertoe leidt dat zij de vakantie dienen te staken. 17% van de claims gaat over een ziekenhuisopname of een doktersbezoek, waardoor we dit eigenlijk ook in een vergelijkbare categorie kunnen scharen. Het voordeel voor deze groep is echter dat zij wel op locatie kunnen blijven, waardoor ze de wintersportvakantie in een aantal van de gevallen gelukkig gewoon door kunnen zetten.


Schade aan materialen of diefstal

Daarnaast gaat het in opnieuw 17% van de gevallen om schade aan de ski-uitrusting, of andere materialen die de jongeren bij zich hebben. Het is wat dat betreft verstandig om de reisverzekering daarop af te stemmen, zodat je bij eventuele schade financieel in ieder geval niet de pineut bent. In 12% van de gevallen gaat het bij jongeren die een claim indienen bij de reisverzekering om diefstal of verlies van persoonlijke waardevolle spullen. Je kunt dan onder andere denken aan een smartphone of tablet, of wellicht een mooi horloge. Die spullen blijken wat dat betreft redelijk gemakkelijk kwijt te raken of gestolen te worden.

Problemen op locatie of verlies van de uitrusting

In de top 6 van wintersportschades bij jongeren die zij claimen bij de reisverzekering komen we tenslotte problemen met de reisorganisatie tegen, net als diefstal of verlies van de ski-uitrusting. In het eerste geval gaat het om problemen met de reisorganisatie, een verhuurder van de accommodatie of het vervoersbedrijf. Dit leidt tot claims, waar de reisverzekering vervolgens voor op zal draaien. Het gaat om 7% van de klachten, een percentage dat ook geldt voor het aantal gevallen van diefstal of verlies van de ski-uitrusting.

wispo_728x90_1f

reisverzekering vergelijken

Maak gebruik van onze gratis reisverzekeringvergelijker