Heb je een reisverzekering en ga je op wintersport? Zorg er dan voor dat je kunt rekenen op een goede dekking, want jongeren blijken bovenmatig veel te claimen op hun reisverzekering, als het gevolg van een wintersportvakantie. Zorg voor een goede dekking bij schade als het gevolg van diefstal van de wintersportkleding, of medische kosten die er kunnen ontstaan. Uit onderzoek van de ANWB en Multiscope is gebleken dat vooral jongeren opvallend vaak te maken hebben met schade of pech tijdens de vakantie in de sneeuw.

 


[daisycon_reis mediaid=”217026″ amount=”5″]

 

Claims van ongeveer helft van de jongeren

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat ongeveer de helft van de jongeren tot 25 jaar tijdens de wintersport te maken krijgt met schade of pech. Het gaat om 45% van de verzekerden, terwijl oudere wintersporters in slechts 37% van de gevallen een claim indienen. Het gaat om uiteenlopende situaties waar jongeren mee te maken krijgen, van het staken van een wintersportvakantie vanwege een val tot aan een doktersbezoek of een opname in het ziekenhuis. Ook het verlies van gadgets komt veel voor, net als schade aan de wintersportuitrusting en problemen met de reisorganisatie.


Extra kosten bovenop de reisverzekering

Als jongere dien je er daarnaast rekening mee te houden dat er extra kosten kunnen ontstaan bij schade of pech, op het moment dat je gebruik maakt van een beperkte dekking. Kom je ten val of raak je spullen kwijt? In bijna 15% van de gevallen is er sprake van extra kosten bij jongeren, terwijl ouderen slechts in 6% van de gevallen onvoldoende gedekt blijken te zijn. Het is daarom van belang om vooraf goed na te gaan welke risico’s er tot de dekking in de polis behoren.

Jongeren verhalen tijdens wintersport veel schade op hun reisverzekering

Jongeren verhalen tijdens wintersport veel schade op hun reisverzekering

Grotere risico’s tijdens wintersportvakantie

Een standaard reisverzekering is over het algemeen niet voldoende op het moment dat je op wintersport gaat, het is in plaats daarvan van belang om een specifieke dekking af te sluiten. De wintersportvakantie brengt vanwege het actieve karakter meer risico’s met zich mee dan bijvoorbeeld een doorsnee strandvakantie. De aparte dekking brengt extra kosten met zich mee, vooral op het moment dat je ook geneeskundige kosten wenst af te dekken. Wat dat betreft is het voorafgaand aan de wintersport of die voor volgend jaar van belang om hier goed naar te kijken.

  • 50% van de jongeren ervaart schade of pech
  • Reguliere reisverzekering vaak onvoldoende voor wintersport

wispo_728x90_1f

reisverzekering vergelijken

Klik hier voor onze gratis reisverzekeringvergelijker