Maak je gebruik van een reisverzekering voor jongeren, ben je via je ouders verzekerd of ben je benieuwd welke risico’s je af dient te dekken? Je kunt een speciale reisverzekering voor jongeren afsluiten bij een van de verzekeraars, of nagaan in hoeverre je zorgverzekering ook over de grens dekking biedt. Denk daarnaast na over een dekking voor waardevolle spullen en je geld, aangezien zich ook tijdens jongerenvakanties eventueel onveilige situaties voor kunnen doen.

 


[daisycon_reis mediaid=”217026″ amount=”5″]

 

Duizenden meldingen bij de alarmcentrales

Ieder jaar komen er duizenden meldingen binnen bij de alarmcentrales van de verzekeraars, van jongeren die op vakantie problemen ervaren. Het gaat in een groot aantal van de gevallen om medische zaken. Ga je naar een van de bekende staplocaties en is de kans groot dat de alcoholconsumptie er flink hoog zal zijn? Houd er dan rekening mee dat je een goede medische dekking nodig hebt in het geval dat er wat mis gaat. Ben je van plan avontuurlijke activiteiten te ondernemen? Ook in dat geval is het risico op medische kosten relatief groot, waardoor het vooraf van belang is om daar goed over na te denken.


Medische kosten in het buitenland

Medische kosten in het buitenland zijn in een aantal gevallen duurder dan in Nederland, zelfs wanneer de levensstandaard er wat lager ligt. Anders dan in Nederland kom je er relatief snel in een privékliniek terecht, in plaats van in een openbaar ziekenhuis. Dat betekent dat de kosten boven het Nederlandse niveau uit kunnen stijgen. De basisdekking binnen je zorgverzekering biedt dekking voor medische kosten in het buitenland tot een Nederlands niveau, daarboven heb je een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig. Ga in je polissen daarom goed na welke dekking je hebt en breid dit eventueel uit wanneer je op reis gaat.

Belangrijke risico’s voor jongeren tijdens hun zomervakantie

Belangrijke risico’s voor jongeren tijdens hun zomervakantie

Dekking binnen een doorlopende reisverzekering

Hebben je ouders een doorlopende reisverzekering? Dan is de kans groot dat deze dekking biedt voor medische kosten, diefstal en beschadigingen van waardevolle spullen. De verzekering geldt over het algemeen voor het gehele gezin, ook wanneer je zonder je ouders op vakantie gaat. Hebben zij geen doorlopende reisverzekering waar je gebruik van kunt maken, of is de dekking onvoldoende uitgebreid? Dan kun je een eigen reisverzekering voor jongeren afsluiten. Indien je jaarlijks minder dan 21 dagen in het buitenland bent kies je het best een kortlopende reisverzekering, anders past een doorlopende dekking je waarschijnlijk beter.

reisverzekering vergelijken

Klik hier voor onze gratis reisverzekeringvergelijker