Ga je op reis? Dan kan er een hoop gebeuren op schadegebied, dus wil je goed verzekerd zijn. Er zijn talloze verzekeraars in Nederland die reisverzekeringen aanbieden met daar bovenop allerlei soorten aanvullende verzekeringen. Het is lastig om 1. door de bomen het bos nog te zien en 2. te zorgen dat je niet oververzekerd of onderverzekerd bent. Gelukkig is er de handige tool om reisverzekeringen te vergelijken van Hoeveelkrijgjij. Met die tool hoef je niets anders te doen dan je gegevens invoeren, waarna je een overzicht krijgt van de geschiktste reisverzekeringen voor jou.

[compmodule token=’7DOrc’]

Goedkoopste verzekering is niet altijd de beste keus

Op vakantie kan er een hoop gebeuren waardoor je schade ondervindt. Natuurlijk kan je bagage worden gestolen, je kunt in het ziekenhuis belanden, een auto-ongeluk krijgen of een juridische conflict krijgen. Misschien gaat je reis überhaupt niet eens door, bijvoorbeeld omdat je opeens je baan kwijtraakt of een familielid overlijdt. Voor een paar euro kun je jezelf indekken tegen dit soort schade. Natuurlijk is de kans groter dat er niets gebeurt. In dat geval heb je voor niets betaald.

Echter, als er wél iets gebeurt en je bent niet verzekerd, dan moet je opeens honderden of zelfs duizenden euro’s zelf ophoesten. Voor de meeste mensen geldt dat ze dit risico niet willen nemen. Ben je wel verzekerd, maar onderverzekerd? Dan krijg je uiteindelijk, knap waardeloos, ook niets vergoed. De goedkoopste verzekering is daarom niet altijd de beste keus.

Reisverzekering tips: aard verzekering

Weekendje weg, wereldreis, wintersport, diepzeeduiken, actief, strandvakantie, binnenland, buitenland: de verschillen tussen vakanties zijn enorm. Vanwege die verschillen, zijn er ook veel verschillende verzekeringen. Een basisverzekering dekt grof gesteld de schade die je ondervindt op reis, maar daar zitten er veel mitsen en maaren aan. Gelukkig zijn er aanvullende verzekeringen bij af te sluiten, die de gaten van deze mitsen en maaren invullen. Hoeveelkrijgjij zal hierna wat tips over al deze aanvullende reisverzekeringen uiteenzetten, zodat je kunt bepalen of je ze nodig hebt of niet. Gebruik je later de tool voor reisverzekering vergelijken, dan weet je welke aanvullende optie je aan moet vinken of juist niet.

Premie reisverzekering

Een basis of standaard verzekering heb je al voor een paar euro. Maar de premie voor de reisverzekering wordt wat meer als je aanvullende reisverzekeringen neemt. Voor die paar euro die er dan bovenop komt, ben je echter wel in veel meer situaties verzekerd.

bagage vakantie

bagage vakantie

Noodhulp

Neem je noodhulp bij je verzekering, dan krijg je assistentie in crisissituaties. Je kunt dan bellen naar een telefoonnummer, dat 24/7 bereikbaar is. De noodlijn helpt je bijvoorbeeld om een goed ziekenhuis te zoeken. Of je te redden uit een bepaald gebied of te repatriëren naar Nederland.

Dekking: Europa of wereld

Standaard zijn Europese reizen gedekt met je reisverzekering. Ga je buiten Europa op vakantie, dan zul je moeten kiezen voor de – iets duurdere – werelddekking. Europa wordt overigens doorgaans wel breed geïnterpreteerd, zo vallen ook bijvoorbeeld Mediterrane landen als Tunesië, Egypte of Israël eronder. Alsook Rusland en de Canarische Eilanden, die topografisch gezien buiten Europa vallen. Twijfel je? Check dan even de voorwaarden van de verzekering, die je gemakkelijk online kunt vinden.

Verzekerd voor annulering

Helaas gebeurt het niet zelden: je bent genoodzaakt om de reis te annuleren, of de aanbiedende partij moet jouw reis afzeggen. Met een annuleringsverzekering krijg je deze kosten vergoed. Als je nog in Nederland bent, kan het onverhoopt zo zijn dat je in het ziekenhuis belandt, naar de uitvaart van een familielid moet of wordt ontslagen.

Annuleringsverzekeringen kunnen ook dekking bieden als er iets gebeurt op de vakantiebestemming, bijvoorbeeld als de accommodatie overstroomd is of afgebrand. De gevallen waarin je geld terugkrijgt, zijn zeer strikt afgebakend door reisverzekeraars. Vind je de annuleringsverzekeraar belangrijk, besteed dan een paar minuutjes aan het doornemen van de verzekeringsvoorwaarden.

Bezittingen

De reisverzekering is het bekendst van het bieden van dekking voor schade aan spullen. Hierop wordt ook het vaakst een beroep gedaan. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een zonnebril die is gesneuveld tijdens het volleyballen, een portemonnee die is gerold op de Ramblas in Barcelona of een camera die nat is geworden op de camping. Omdat voor bagage de meeste schadeclaims worden ingediend, hebben verzekeraars deze dekking ingeperkt. Bij reguliere polissen is je bagage maar tot een zekere prijs verzekerd, vaak ergens tussen de 1000 en 2000 euro.

Aanvullende verzekering dure bagage

Heb je waardevolle spullen? Bijvoorbeeld dure (elektronische) apparatuur? Dan kun je een aanvullende reisverzekering nemen voor je bagage. Het verzekerde bedrag is dan een heel stuk hoger. Let overigens op dat je wel verantwoordelijk met je bagage omgaat. Verzekeraars stellen namelijk in hun voorwaarden dat ze je slechts een schadevergoeding uitkeren als je níet roekeloos met je spullen bent omgegaan. Geld en cheques zijn vaak uitgesloten van deze dekking, daarvoor bestaan weer aanvullende dekkingen.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Medische hulp

De kosten voor spoedeisende medische hulp op vakantie worden betaald vanuit je zorgverzekeraar. Echter, in sommige landen is een medische behandeling veel duurder. Beland je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten in een ziekenhuis, dan kan de rekening gemakkelijk honderden of (bij een langduriger verblijf) duizenden euro’s meer zijn dan hier in Nederland. In landen waarvan je niet verwacht dat de zorg er duurder is, kunnen privéklinieken of juist staatsziekenhuizen ook meer kosten dan in het thuisland.

Zorgverzekeraars vergoeden slechts het bedrag dat je in Nederland ook kwijt zou zijn voor de behandeling. Om te voorkomen dat je brokken maakt en je vervolgens blauw betaalt in het buitenland, kun je een aanvullende verzekering voor medische kosten nemen.

Activiteiten

Om te bepalen welke verzekering je moet nemen, moet je ook kijken naar wat je allemaal gaat doen op je reis. Extreme sporten zoals alpineklimmen en parapenten zijn vaak uitgesloten van dekking. Ben je op wintersport en wil je de schade vergoed krijgen als je skispullen zijn gejat of je letsel hebt opgelopen tijdens het snowboarden? Dan moet je wintersportdekking nemen.

Reisverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een reisverzekering, moet je dus eerst goed nadenken wat precies jouw situatie is. Over het algemeen geldt: twijfel je over een aspect, dan kun je het beter wel dan niet nemen. De paar euro die het meer kost zul je niet voelen in je portemonnee, maar als er onverzekerd iets gebeurt zul je de honderden of duizenden euro’s schade enorm hard voelen op je spaarrekening.

Reisverzekering vergelijken en overstappen

Zie je door de bomen het bos niet meer? Nergens voor nodig! Het enige dat je hoeft te doen, is de tool voor reisverzekering vergelijken van Hoeveelkrijgjij invullen. Je ziet dan meteen wat de goedkoopste reisverzekering voor jou is en kunt in drie minuten een verzekering afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar.

[compmodule token=’7DOrc’]