Tegenwoordig sluiten we onze verzekeringen massaal online af. Je ouders moesten vroeger nog langs bij een assurantiekantoor, bank of verzekeringsagent. Tientallen formulieren, weken wachten en je telefoonboekdikke polis plofte op de mat. Tegenwoordig is daar gelukkig het internet, waar je binnen een paar klikken een verzekering hebt afgesloten. Er zijn echter verschillende soorten online aanbieders, wat bij veel mensen voor verwarring zorgt. We lichten kort de verschillende mogelijkheden toe.

Vergelijkingssites

Bekend van tv. Vergelijkingssites krijgen (kopen) verreweg de meeste media-aandacht. Je kent vast de spotjes wel van een hangende luiaard die weinig moeite lijkt te hebben met zijn verzekeringen of de stuiterende webcam van Independer.


Op deze sites vul je zelf een aantal gegevens in om vervolgens verzekeringen van diverse aanbieders te zien. Je moet dan nog wel zelf vergelijken en beoordelen welke verzekering je wilt hebben.

Online je verzekeringen regelen? Dit zijn je opties

Online je verzekeringen regelen? Dit zijn je opties

Bemiddelingssites

Bemiddelingssites zijn vergelijkbaar met vergelijkingssites met het verschil dat je niet zelf hoeft te kiezen tussen meerdere verzekeringen. Dit is al voor je gedaan door verzekeringsadviseurs. Zij ‘shoppen’ naar verzekeringen die ze goed vinden bij de verschillende aanbieders en onderhandelen dan een korting. In bepaalde gevallen is ook persoonlijk advies mogelijk.

Op dit type website kun je al je verzekeringen op dezelfde plek afsluiten en beheren. Daarnaast ben je over het algemeen goedkoper uit dan direct bij een verzekeraar. Onlineverzekerd.com is een voorbeeld van een bemiddelingssite.


Direct writers

Direct writers zijn aanbieders zoals verzekeraars en banken waar je zonder een tussenpersoon je verzekeringen kunt afsluiten. Men kiest hier vooral voor omdat ze al andere producten hebben lopen bij dezelfde aanbieder. Een nadeel is dat direct writers alleen hun eigen producten aan kunnen bieden. Je bent dus niet altijd verzekerd van de beste verzekering. Ook ben je over het algemeen iets duurder uit omdat de korting ontbreekt.