De autoverzekering voor jongeren is veelal duurder dan die voor andere weggebruikers, omdat zij een verhoogd risico zouden vormen. Ben je zelf juist heel rustig in het verkeer en beweeg je je veilig over de weg? Ohra startte onlangs met de proef Pay How You Drive, om jongeren korting op de autoverzekering te bieden wanneer zij netjes rijden.

aotuoverzekering jongeren


Applicatie die het rijgedrag meet

De proef startte op 1 maart en loopt tot en met mei van dit jaar. De verzekerden die zich hebben aangemeld krijgen een kastje in de auto, of kunnen gebruik maken van een USB-stick. De deelnemers kunnen zelf ervaren hoe het is om zich meer bewust te worden van hun rijgedrag, aangezien zij kans maken op een beloning indien ze zich netjes door het verkeer bewegen. Zodra hun rit erop zit kunnen ze in de applicatie op hun mobiele telefoon nagaan hoe ze hebben gereden, er wordt hen een score aangeboden.
Tijdens het rijden meet de applicatie onder andere de wijze waarop de jongeren de bochten nemen, net als gegevens over het remmen en optrekken. Op die manier ontstaat er een goed beeld van het risico dat de jongeren tijdens de rit hebben gelopen of genomen, waar Ohra vervolgens de verzekeringspremie op zal baseren.

Korting op autoverzekering voor jongeren dankzij Ohra Pay How You Drive

Korting op autoverzekering voor jongeren dankzij Ohra Pay How You Drive

Maximale korting van 35% op de premie

Jongeren hebben met de proef de kans om een korting van 35% op de premie voor de autoverzekering te verdienen, waardoor ze de maandelijkse kosten flink kunnen laten dalen. Eerder is ook Fairverzekering gestart met een dergelijke proef, om meer data van bestuurders te verzamelen en na te gaan wat het risico op een eventuele schade is. Wat dat betreft bestaat de kans dat de autoverzekering voor jongeren in de toekomst voordeliger uit zal vallen, mits zij erin slagen het risico uit hun rijgedrag uit te bannen.