Een van de vele verzekeringen die er bestaan is de inboedelverzekering. De kans dat jij ooit van dit woord gehoord hebt, is aanwezig. Maar weet jij ook daadwerkelijk wat een inboedelverzekering is en wanneer je deze af moet sluiten? Wij gaan vandaag voor jou in op het begrip inboedelverzekering.

Check nu gratis welke verzekeringmaatschappij het beste bij jou past


Wat is een inboedelverzekering?

Kort gezegd is een inboedelverzekering een verzekering tegen schade aan jouw inboedel. Het woord inboedel heeft in principe betrekking op alles dat je zonder sloop- of breekwerk kan verwijderen. Hierbij kan je denken aan het meubilair in jouw huis of bijvoorbeeld sieraden. Maar daarnaast behoort ook de kleine huisdieren, zoals een kat of hond, tot jouw inboedel. Tot de inboedel behoren niet het geld dat jij in huis hebt liggen of een auto.

Het verzekeren van je inboedel

Het verzekeren van je inboedel

Wanneer sluit je een inboedelverzekering af?

Een inboedelverzekering sluit je af wanneer je een eigen huis hebt. Wanneer je bijvoorbeeld op kamers gaat, is het goed mogelijk dat jouw huisbaas een collectieve inboedelverzekering heeft. Hierdoor kan het zijn dat deze inboedelverzekering al verwerkt is in jouw huurprijs. Het is daarom aan te raden om na te gaan of dit bij jou ook daadwerkelijk zo is. Vaak dekt een standaard inboedelverzekering ook de schade die je hebt vanwege een inbraak. Daarbij moet wel aangetoond kunnen worden dat onrechtmatig jouw huis binnen gedrongen is. Dit kan aangetoond worden wanneer bijvoorbeeld de voordeur geforceerd is. De kosten van een inbraak kunnen snel enorm oplopen. Niet alleen de waarde van de inboedel die je kwijt bent, maar ook de kosten voor de reparatie van bijvoorbeeld kapotte spullen. Het is daarom altijd aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten.

Inboedel verhuisservice 500x500


Kosten inboedelverzekering

Over de kosten van een inboedelverzekering kan niet direct een vast antwoord op gegeven worden. Dit is onder andere afhankelijk van jouw woonplaats, de waarde van de inboedel en het type inboedelverzekering dat je af wil sluiten. Wel is het mogelijk dat de kosten van jouw inboedelverzekering dalen op het moment dat jouw huis professioneel beveiligd is tegen inbraak.

[compmodule token=’oBy4v’]