Wil je een autoverzekering voor jongeren afsluiten, of ben je benieuwd hoe deze verschilt van andere polissen? Houd er rekening mee dat de premieverschillen voor jongeren groot zijn, een aantal verzekeraars rekenen een opslag voor iedereen jonger dan 24 jaar. Je kunt online de verschillende verzekeraars vergelijken en de goedkoopste autoverzekering afsluiten. Met een online polis zorg je er bovendien voor dat je eenvoudig wijzigingen kunt doorgeven, of je de verzekering weer op kunt zeggen.

aotuoverzekering jongeren


Hogere premie voor jongeren

Een aantal verzekeraars rekent een premietoeslag op de autoverzekering voor jongeren tot 24 jaar. De duurste verzekeraar rekent op die manier zo’n 5x meer dan de goedkoopste autoverzekeraar, waardoor je het risico loopt om tot €1.800 per jaar teveel te betalen. Het is als jongere daarom verstandig om de verschillende autoverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Je ontdekt op die manier eenvoudig welke verzekeraars niet langer een premieopslag rekenen, of die daar op een schappelijke manier mee omgaan. Uiteraard is het als jongere vervolgens verstandig om voorzichtig te rijden, zodat je autoverzekering als het gevolg van de bonus-/malusregeling niet alsnog onnodig hoog uit zal vallen.

Goedkoopste autoverzekering voor jongeren

De goedkoopste autoverzekering voor jongeren vind je online, maar het is tevens van belang om goed na te denken over het type dekking dat je wenst. De goedkoopste autoverzekering is een WA-autoverzekering, met dekking tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid. Je dekt daarmee alleen schade aan anderen, schade aan je eigen auto betaal je standaard zelf. Met een Beperkt Casco autoverzekering dek je ook de meeste schade aan je eigen auto buiten je eigen schuld om, met een Volledig Casco (allrisk) autoverzekering dek je ook de schade die je zelf aan de auto toebrengt. Dekking voor diefstal ontvang je zowel met de Beperkt Casco als de Volledig Casco autoverzekering.

Hoe verschilt een autoverzekering voor jongeren van andere polissen?

Hoe verschilt een autoverzekering voor jongeren van andere polissen?

Online autoverzekering afsluiten

Je kunt eenvoudig online een autoverzekering voor jongeren afsluiten, je hoeft daar de deur niet voor uit. Je kunt online een vergelijking maken van de verschillende autoverzekeraars. Heb je een goede verzekering gevonden? Dan vraag je deze eenvoudig online aan, door je persoonlijke gegevens in te voeren. De verzekeraar zal je tijdelijk alvast verzekeren, zodat je na ontvangst van je groene kaart direct de weg op kunt. De verzekeraar controleert onder andere of de ingevulde gegevens kloppen en of je op basis van je eventuele schadeverleden welkom bent.