Wil je als jongere een reisverzekering afsluiten en ben je benieuwd waar je op dient te letten? Het is uiteraard de moeite waard om goed naar de premies te kijken, maar minstens zo belangrijk is de dekking waar je op kunt rekenen.

 


[daisycon_reis mediaid=”217026″ amount=”5″]

 

Flexibiliteit qua modules

Zorg er bij voorkeur voor dat je een reisverzekering afsluit die je goed zelf samen kunt stellen, aan de hand van verschillende modules. Ga je bijvoorbeeld graag op wintersport? Verzeker je dan goed tegen eventuele blessures die je op kunt lopen en bijvoorbeeld voor een terugvlucht naar Nederland nadat je in het ziekenhuis terecht bent gekomen. De risico’s op fysieke ongemakken zijn tijdens een zonvakantie een stuk kleiner, terwijl je voor een avontuurlijke reis een goede dekking voor de materialen die je bij je hebt kunt gebruiken. Een reisverzekering met flexibele modules kun je aan iedere vakantie eenvoudig aanpassen.


Hoge vergoeding voor elektronica

Jongeren hebben over het algemeen bovengemiddeld veel apparatuur bij zich. Bovendien vertegenwoordigt de elektronica een hoge waarde. Heb je een laptop, een camera en bijvoorbeeld een dure smartphone bij je? Zorg dan voor een reisverzekering voor jongeren met een hoge dekking voor elektronica. Wordt je apparatuur gestolen of raakt deze op welke manier dan ook beschadigd? Een hoge dekking voor elektronica zorgt ervoor dat je deze kosten bij de verzekeraar kunt claimen, zodat je daar na een probleem tijdens je vakantie zelf in ieder geval niet voor hoeft op te draaien.

Hoe sluit ik een reisverzekering voor jongeren af?

Hoe sluit ik een reisverzekering voor jongeren af?

Alarmcentrale bij de reisverzekering

Tenslotte is het verstandig om een reisverzekering voor jongeren af te sluiten waarbij je in ieder geval kunt rekenen op een goede alarmcentrale. Zorg ervoor dat de alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar is, 7 dagen per week. Kom je in het ziekenhuis terecht als het gevolg van een ongeval of is er alcohol in het spel bij vrienden en weet je niet goed wat je te doen staat? De alarmcentrale binnen een reisverzekering voor jongeren is dan van grote toegevoegde waarde, het is die paar euro meer aan premie vaak meer dan waard.

reisverzekering vergelijken

Maak gebruik van onze gratis reisverzekeringvergelijker