Beschik je voor je bedrijf over een of meerdere bedrijfsauto’s en vrachtwagens? Dan is het belangrijk dat je een passende bedrijfsautoverzekering en eigen vervoer verzekering hebt – met de juiste dekking voor jouw bedrijf en branche. We vertellen je wat deze verzekeringen voor je kunnen doen en wat de verschillende dekkingen zijn. Zo kies je als zzp’er eenvoudig wat het beste bij je situatie past.

Stap verzekerd je bedrijfsauto in

Stel: je bent een cateraar met een eigen bedrijf en je wil je bestelauto verzekeren. Of je werkt als zelfstandig ondernemer in de bouw en rijdt in een bedrijfsbus. Wat voor onderneming je ook hebt: je wil hoe dan ook goed verzekerd de weg op. Met een bedrijfsautoverzekering kan dat. Hiermee zijn al je bestelauto(’s) en vrachtwagen(s) passend verzekeren tegen schade.


Drie dekkingen

Je kunt kiezen uit drie dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt casco (WA+) of all risk. WA is een verplichte basisdekking en vergoedt de schade die je aan anderen of aan andermans spullen toebrengt. Met WA+ is ook sommige schade aan je eigen bedrijfsauto gedekt. Denk aan: ruitschade of schade die ontstaat door brand, ontploffing, diefstal, inbraak, storm, hagel of overstekende dieren. Wil je een optimale dekking met zo min mogelijk financieel risico? Kies dan voor all risk. Daarmee is ook alle schade aan je eigen bedrijfsauto gedekt.

Verzeker je goederen en gereedschappen

Als je bedrijfswagens goederen, gereedschappen of een andere soort lading vervoeren, is het verstandig om je dekking uit te breiden met een eigen vervoerverzekering. Want wat je ook voor je bedrijf vervoert: het is al gauw veel geld waard. En met een eigen vervoerverzekering is je kostbare lading verzekerd tegen schade – niet alleen tijdens het vervoer verzekerd, maar 24/7. Wel zo’n geruststellend idee.

Je kunt deze verzekering afsluiten voor diverse soorten voertuigen, waaronder personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en aanhangers. Welke voertuigen wel en niet aanvullend verzekerd zijn, bepaal je helemaal zelf.


Eén dekking

Voor de eigen vervoerverzekering bestaat er één optimale dekking: all risk. Dit betekent dat deze verzekering meerdere soorten schade aan spullen en gereedschappen dekt. Zoals schade die is veroorzaakt door brand, ontploffing, diefstal, of een ongeval met de bedrijfsauto waarmee je de spullen vervoert. Maar ook als er tijdens het laden en lossen per ongeluk goederen of gereedschappen vallen, wordt de schade aan de spullen gedekt. Wat daarnaast ook goed is om te weten: ook bergings- en opruimingskosten zijn verzekerd.