Heb je onlangs je rijbewijs gehaald, maar heb je helaas nog niet het geld om een eigen autootje te kopen? Het is toch de moeite waard om alvast te kijken naar een autoverzekering voor jongeren, zodat je zelf no-claim korting op gaat bouwen. Dat kan je op termijn tot €600 per jaar aan premie besparen, het is de investering wat dat betreft meer dan waard.

Dekking binnen de polis van je ouders

Je kunt bij bijvoorbeeld de ANWB gebruik maken van een speciale autoverzekering voor jongeren, waarmee je in de auto van je ouders kunt rijden. Je betaalt dan een lage premie per maand, in ruil waarvoor je de kans hebt om schadevrije jaren op te bouwen. Hebben je ouders er al een autoverzekering? Je kunt die uitbreiden met een gedeeltelijke eigen polis, op het moment dat je de auto van je ouders zal gebruiken om ervaring op te doen.


Zelf no-claim korting opbouwen

Het grote voordeel van de autoverzekering voor jongeren van de ANWB is dat je zelf no-claim korting op kunt bouwen, waar je veel voordeel van hebt op het moment dat je wel een eigen auto kunt rijden. Houd er rekening mee dat de aanvulling op de autoverzekering niet geschikt is op het moment dat je wel al een eigen auto hebt, je kunt uitsluitend gebruik maken van de auto van je ouders. Zou je daarvoor geen polis afsluiten? Dan mag je er wel af en toe in rijden, maar heb je nog niet de kans om schadevrije jaren op te bouwen.
Tot €600 korting per jaar op een autoverzekering voor jongeren

Het opbouwen van no-claim korting met de speciale autoverzekering voor jongeren kan je op termijn een voordeel opleveren van €600 per jaar. No-claimkorting kan oplopen tot 75% of 80% ten opzichte van de nominale premie bij een autoverzekeraar, waardoor het al snel om honderden euro’s per jaar gaat.

Autoverzekering voor jongeren binnen polis van de ouders

Autoverzekering voor jongeren binnen polis van de ouders

Investeer je nu in een lage premie per maand voor de autoverzekering voor jongeren? Dan heb je daar op termijn veel profijt van zodat je een scherpe premie voor je eigen autoverzekering betaalt.