Stel; je bent op de verjaardag van een vriend en je wil net een handje chips pakken uit de bak die voor jou op tafel staat. Doordat je aan het kletsen bent met wat mensen let je iets minder goed op en stoot je per ongeluk een glas rode wijn om over het nieuwe kleed. Het gevolg hiervan is een enorme rode vlek in het kleed dat er niet meer uit gaat. De ouders van jouw vriend willen de aankoopprijs van het kleed op jou verhalen. Doordat jij een student bent, kan jij deze schade vanwege de ontstane vlek niet direct vergoeden. In een situatie zoals deze is het daarom handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Check gratis welke verzekering jou het meest zal opleveren


Welke schade wordt vergoed?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt over het algemeen alle schade vergoed die jij hebt aangericht. Hierbij kan je denken aan:

  • Lichamelijke of geestelijke schade aan een persoon;
  • Materiële schade zoals bijvoorbeeld bij een situatie zoals in inleiding genoemd;
  • Procedures zoals een rechtbank waarbij deskundige aanwezig zijn.

Opzettelijke schade wordt door een aansprakelijkheidsverzekering niet vergoed. Daarnaast worden bijvoorbeeld seksuele gedragingen niet gedekt. Het verschilt echter per verzekeraar wat er wel en niet gedekt wordt. Het is daarom handig om dit voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering te bekijken. In de polisvoorwaarden staan deze onderdelen genoemd.

Forum Hoeveelkrijgjij.nl

Stel hier je specifieke vragen en help elkaar verder!

Afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

Als student heb jij het vaak al niet breed. Het is daarom zeker aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, mede door het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Wanneer je deze verzekering niet hebt, ben jij zelf verantwoordelijk voor deze kosten. Het hoeft niet eens zo te zijn dat jij de schade direct hebt aangericht. Wanneer jij thuis een lekkage hebt en daardoor waterschade aanricht bij de buren, dekt een aansprakelijkheidsverzekering dit ook af. Ook de schade die jouw huisdier aanricht, wordt vergoed.


[compmodule token=’DgGoA’]