De Tour de France, Roland Garros, de Olympische Spelen – allemaal leuke toernooitjes. Maar uiteindelijk gaat er niets boven het grootste sportevenement ter wereld: het Wereldkampioenschap Voetbal. Een paar weken niks anders dan voetbal op tv – en zo geniet jij er optimaal van!

Jong en oud, man en vrouw, alles en iedereen zit de komende maand voor de buis gekluisterd als de beste voetballanden (min Nederland natuurlijk) het tegen elkaar opnemen in Rusland in strijd om de felbegeerde gouden bokaal. Dat het Nederlands Elftal ontbreekt, is een gemis, maar als je een beetje creatief bent kan je het maximale uit het WK halen:


Geef je volledig over aan een ander land

Kijk, een neutralisatieprocedure in gang zetten is niet één, twee, drie gebeurd en de kans dat je vóór het einde van het WK een andere nationaliteit hebt is minimaal. Maar als je gewoon een ander team kiest, dat vanaf dat moment jóuw team is, kan je veel intenser genieten van de wedstrijden. Meer spanning, meer adrenaline en meer plezier wanneer jouw team wint. Neutraal voetbal kijken is maar saai.

                            Bron: Pexels

Maak een voetbalpool

Met je voetbalteam, je collega´s of je vriendengroep: er zijn vast wel meer voetbalfans in je omgeving. En als je weigert je Nederlandse identiteit te verloochenen maar toch met spanning naar een wedstrijd wilt kijken, kan je er geld op inzetten. Er zijn tal van schema´s te vinden op het internet die je kan uitprinten, waarop iedereen de uitslagen voorspelt en waarbij je een potje maakt dat de winnaar van de pool mee naar huis neemt. En als niemand wil inzetten, kan je altijd nog met online gokken geld aan je voetbalkennis overhouden.


Speel de wedstrijden na

Als de mannen van het Nederlands Elftal niet mee kunnen doen, dan moet je zelf maar meedoen. Het schema heb je al (zie hierboven), het enige wat je nu nog nodig hebt is een voetbaltafel. Alle wedstrijden in het echt naspelen vereist namelijk wel heel veel voorbereiding (en conditie), maar met een voetbaltafel en een groep vrienden kan je een heel eind komen. En dan kan je straks je eigen Wereldkampioen voetbal huldigen.

                            Bron: Pexels

Bouw je eigen voetbalstadion

Een paar (lege) kratten, een grote televisie, een goede geluidsinstallatie, wederom die groep vrienden, een schaal bitterballen en een koelkast vol koud bier. Meer heb je niet nodig om je eigen tribunes te bouwen, waarop je maximaal kan genieten van de allerbeste voetbalwedstrijden. Zowel als neutrale voetballiefhebber of als je hebt besloten een ander land te supporten is dit de manier om alle wedstrijden op de mooiste manier te beleven. Want zelfs als je niet achter een land staat, zal het bekijken van de wedstrijd in een eigen stadion alsnog wat spanning opleveren.