De ontwikkelingen in televisieland staan nooit stil. Elk zichzelf respecterend merk brengt jaarlijks wel een nieuw model op de markt. Door nieuwe technologieën en innovaties – denk bijvoorbeeld aan 4K ultra-hd, een toenemende multifunctionaliteit of gebogen beeldschermen – wordt ‘simpelweg televisiekijken’ steeds meer een ervaring. Dat komt ook naar voren bij de OLED-tv van LG. In dit artikel richten we de spotlights op de nieuwe OLED-tv’s van LG. Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten en sterke punten van die ook bij Televisiewinkel.nl verkrijgbare televisies? We sluiten af met een top vijf van populaire en betaalbare smarttelevisies.


De Oled W7: dunner dan dun

De komst van steeds slankere designs is een onmiskenbare trend in televisieland. Hoewel je huidige tv wellicht al flinterdun is, bewijst de OLED W7 van LG dat het altijd nog dunner kan. Het model staat niet voor niets te boek als de wallpaper OLED, een tv dus die amper ruimte in beslag neemt en helemaal opgaat in jouw interieur. De W7 wordt plat aan de muur bevestigd met magneten en is zó dun dat het apparaat zelfs geen spoor van een schaduw achterlaat. Deze OLED oogt dan ook meer als een raam naar een andere wereld en lijkt in niets op de massieve bakbeesten die televisies in een vroeger tijdperk nog waren.

Fijnzinnige technologie van de OLED-tv

Hoewel hij dus superdun is, haal je met de W7 zeker geen kleine OLED-tv in huis. Het model is namelijk verkrijgbaar als 65 en 77 inch-uitvoering. De benodigde elektronica en het geluid komen uit de soundbar die onder de televisie op een aparte meubel kan worden geplaatst. Past dit niet echt bij jouw inrichting? Dan kun je de soundbar ook aan de muur hangen. De verbinding tussen het extreem dunne scherm en de krachtige soundbar wordt gerealiseerd door middel van een platte kabel. Aangezien deze OLED-tv erg delicaat is, verdient het aanbeveling om de televisie te laten ophangen door een installateur. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van alle nieuwe snufjes die de OLED W7 in huis heeft!

De LG OLED-tv: een nieuwe manier van televisiekijken

De LG OLED-tv: een nieuwe manier van televisiekijken

OLED Picture on Glass

Een andere boeiende innovatie van LG is de zogenaamde Picture on Glass-techniek. Bij dit type televisie, zoals de met een geïntegreerde soundbar uitgeruste OLED E7 of G7, is een ultra dun OLED-paneel bevestigd aan een glazen plaat. Die kun je aan de muur hangen, maar ook op een voet plaatsen. Optimale flexibiliteit dus. De perfecte beeldkwaliteit van een OLED-tv hoort uiteraard ook gepaard te gaan met kristalhelder geluid. Hier komt Dolby Atmos om de hoek kijken. Je wordt ondergedompeld in een heldere, ruimtelijke en rijke geluidsomgeving. Omdat het geluid van alle kanten lijkt te komen, wordt je eigen huiskamer al snel een volwaardige minibioscoop.


OLED C7: het ideale instapmodel

De LG OLED-tv: een nieuwe manier van televisiekijken

De LG OLED-tv: een nieuwe manier van televisiekijken

Wil je wel kennismaken met de nieuwe OLED-technologie, maar niet gelijk een klein fortuin spenderen aan je nieuwe televisie? Dan loont het de moeite om eens te kijken naar de OLED C7, een prima instapmodel dat gebruiksgemak combineert met gesofisticeerde technologie. Deze OLED-tv is ook voorzien van een paneel met verbluffende zwartwaarden, waardoor de kleuren op het scherm nóg levendiger zijn. Het platte design maakt ook deze tv uitermate geschikt om op te hangen of op een meubel te plaatsen. Dankzij de perfecte, horizontale kijkhoek van 178 graden maakt het eigenlijk niet meer uit welk plekje op de bank je inneemt. De OLED C7 maakt verder gebruik van speciale nanocellen. Die absorberen overtollig licht en verhogen zo de zuiverheid van het beeld en de kleuren op het scherm. Hierdoor kunnen een miljard levensechte kleuren op het scherm worden getoverd, circa 64 keer meer dan wat een conventionele televisie genereert.

De vijf populairste LED-televisies

Naast de OLED-modellen van LG zijn er nog diverse goede led-tv’s op de markt. Onderstaand vind je een top 5 van de modellen die momenteel het populairst zijn. Al deze toestellen zijn te verkrijgen via Televisiewinkel.nl en kosten minder dan 600 euro.

  1. Samsung UE40J6240
  2. Samsung UE32K5500
  3. Philips 49PFS4131
  4. Samsung UE40J5200
  5. Samsung UE58J5200

Heb jij een prangende vraag over de LG OLED-tv, of wil jij je ervaringen met ons delen? Dat kan hieronder.