Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Zorgtoeslag is een bijdrage van de Nederlandse staat aan de kosten die je betaalt voor je zorgverzekering. De overheid draagt bij aan jouw zorgverzekeringskosten wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals een inkomen van maximaal € 26.316 per jaar (in 2015) en een beperkt financieel vermogen. Als je anders bent gaan verdienen of je vermogen is veranderd, kan dit betekenen dat ook de zorgtoeslag die je ontvangt verandert. Je moet dan zelf de zorgtoeslag wijzigen bij de belastingdienst. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je zorgtoeslag misloopt of dat je achteraf geld moet terugbetalen.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Hoe weet ik of ik mijn zorgtoeslag moet wijzigen?

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, moet je aan voorwaarden voldoen. In het kort:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je inkomen is niet te hoog.
  • Je vermogen is niet te hoog.
  • Je hebt een zorgverzekering in Nederland.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.Als je inkomen of vermogen zijn gewijzigd, verandert mogelijk ook je zorgtoeslag. Ook als je gaat samenwonen met een samenlevingscontract, kan dat invloed hebben op de zorgtoeslag. Verder kan een lang verblijf in het buitenland betekenen dat je recht op zorgtoeslag vervalt. Op zorgtoeslag.nl kun je in een aantal stappen controleren op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt als je situatie is veranderd, en desgewenst kun je direct je zorgtoeslag wijzigen.

Zorgtoeslag wijzigen bij de belastingdienst

Zorgtoeslag kun je ook direct wijzigen via de belastingdienst. Ga daarvoor naar de website van de belastingdienst en log in op je persoonlijke pagina. Voor het inloggen op je persoonlijke pagina heb je wel een DigiD nodig. Een DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord die je kunt gebruiken om bij allerlei diensten van de overheid in te loggen.

Zorgtoeslag gewijzigd – en nu?

Nadat je de wijziging hebt ingediend via zorgtoeslag.nl of bij de Belastingdienst, verwerkt de Belastingdienst deze binnen 13 weken. Het kan dus voorkomen dat je nog een aantal keer de zorgtoeslag ontvangt zoals je gewend was, nadat je een wijziging hebt doorgegeven.

Ontvang je nog helemaal geen zorgtoeslag, en denk je dat je er misschien wel recht op hebt? In dat geval moet je de zorgtoeslag ook zelf aanvragen.


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!