Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Zorgtoeslag is een bijdrage van de Nederlandse staat aan de kosten die je betaalt voor je zorgverzekering. De overheid draagt bij aan jouw zorgverzekeringskosten wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals een inkomen van maximaal € 26.316 per jaar (in 2015) en een beperkt financieel vermogen. Als je meer bent gaan verdienen of je vermogen is gegroeid, kan dit betekenen dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag. Je moet dan zelf de zorgtoeslag stopzetten bij de belastingdienst. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je achteraf geld moet terugbetalen.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Hoe weet ik of ik mijn zorgtoeslag moet stopzetten?

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, moet je aan voorwaarden voldoen. In het kort:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je inkomen is niet te hoog.
  • Je vermogen is niet te hoog.
  • Je hebt een zorgverzekering in Nederland.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Als je inkomen of vermogen zijn toegenomen, heb je mogelijk geen recht meer op zorgtoeslag. Ook als je gaat samenwonen met een samenlevingscontract, kan dat invloed hebben op je recht op zorgtoeslag. Verder kan een lang verblijf in het buitenland betekenen dat je recht op zorgtoeslag vervalt. Op zorgtoeslag.nl kun je in een aantal stappen controleren of jij nog recht hebt op zorgtoeslag als je situatie is veranderd.


Zorgtoeslag stopzetten bij de belastingdienst

Zorgtoeslag kun je ook direct stopzetten via de belastingdienst. Ga daarvoor naar de website van de belastingdienst en log in op je persoonlijke pagina. Voor het inloggen op je persoonlijke pagina heb je wel een DigiD nodig. Een DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord die je kunt gebruiken om bij allerlei diensten van de overheid in te loggen.

Zorgtoeslag stopzetten: de belangrijkste informatie

Zorgtoeslag stopzetten: de belangrijkste informatie

Zorgtoeslag stopgezet – en nu?

Nadat je de stopzetting hebt ingediend via zorgtoeslag.nl of bij de Belastingdienst, verwerkt de Belastingdienst deze stopzetting binnen 13 weken. Hierover krijg je per post bericht. Het kan gebeuren dat je nog een aantal keer zorgtoeslag ontvangt nadat je hebt doorgegeven dat je die wilt stopzetten. De Belastingdienst stuurt dan een acceptgiro mee, waarmee je de teveel betaalde zorgtoeslag kunt terugstorten.

Heb je na het stopzetten opnieuw recht op zorgtoeslag? Die moet je dan ook zelf weer aanvragen.

Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!