Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!

Als je 18 jaar of ouder bent moet je zelf je zorgverzekering regelen. De kosten van een zorgverzekering slaan een flink gat in je budget. Gelukkig krijg je een tegemoetkoming in de kosten. Het kan best om een behoorlijk bedrag gaan, dus laat die meevaller niet aan je neus voorbij gaan. De tegemoetkoming heet “zorgtoeslag” en wordt betaald door de belastingdienst. Hoe kan je zorgtoeslag bij de belastingdienst aanvragen?

Berekenen hier gratis jouw teruggave uit!


Zorgtoeslag regelen bij de belastingdienst

Zorgtoeslag kan je aanvragen via de belastingdienst. Op deze website kun je inloggen op je persoonlijke pagina. Iedereen kan zo’n persoonlijke pagina aanmaken. Daarvoor heb je wel een DigiD nodig. Een DigiD is een code die je nodig hebt om in te kunnen loggen bij instanties zoals de belastingdienst. Als je nog geen DigID hebt, kun je dat aanvragen op www.digid.nl.

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

Zorgtoeslag aanvragen en berekenen op Leuker.nl

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5e31ddee05e3b_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bestsellers Bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zorgtoeslag aanvragen


Zorgtoeslag en DigiD

De eerste stap op weg naar het ontvangen van zorgtoeslag op je bankrekening, is het aanvragen van een DigiD. Dit is gelukkig heel simpel. Je klikt op de site van de belastingdienst op DigiD aanvragen en vult het formulier in. Een paar dagen later heb je je DigiD in huis. Nu kun je inloggen op je persoonlijke pagina bij de belastingdienst. Als je bent ingelogd zie je meteen de mogelijkheid om zorgtoeslag aan te vragen. Als je hierop klikt krijg je een formulier te zien dat je moet invullen. Er worden een paar vragen gesteld over je inkomen, je woonsituatie en natuurlijk je bankrekeningnummer. Als je het formulier hebt ingevuld kan je het meteen verzenden. Het invullen en verzenden van het formulier gaat allemaal eenvoudig online.

Zorgtoeslag, hoe vraag ik dat aan?

Zorgtoeslag, hoe vraag ik dat aan?

Je zorgtoeslag op je bankrekening

Je ziet, zorgtoeslag aanvragen is heel makkelijk: je vraagt een DigiD code aan via de website van de belastingdienst en je logt daarna met je code in op je persoonlijke pagina. Vul het formulier “zorgtoeslag aanvragen” in en verzend het online. Na een paar dagen krijg je bericht van de belastingdienst hoeveel zorgtoeslag je maandelijks krijgt.

Als je ergens in de loop van het jaar zorgtoeslag aanvraagt krijg je van de maanden die al voorbij zijn ook nog zorgtoeslag. Je zorgtoeslag wordt daarna elke maand vanzelf op je rekening gestort.

Heb je een gekke vraag of gewoon een normale vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Doe eens gek en deel hem hieronder met de andere lezers!


Berekenen hier gratis jouw teruggave zorgtoeslag!